|

"Olgun mü'min lezzet verir"

Siyer Vakfı tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması”'nın tanıtım filmi yayınlandı. Sosyal medyada büyük ilgi gören tanıtım filmi "Olgun mü'min lezzet verir" sloganı ile meraklılarına sunuldu.

Yeni Şafak
11:24 - 26/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:31 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, 19 Şubat 2017'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.
Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, 19 Şubat 2017'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Alemlere Rahmet Kısa Film Festivali, "Kamil İnsan, Kamil İman" temasıyla yarışmacı filmleri bekliyor. Uluslararası standarda ulaşan yarışmanın tanıtım filmi de "Olgun mü'min lezzet verir" mottosuyla yayınlandı. Bir meyve kurdunun heyecanı ve hayal kırıklığı üzerinden 'olgun mümin' vurgusu yapan tanıtım filmi sosyal medyada ilgiyle karşılandı.



Sinema ile Hz. Peygamber (s.a.v.)'i tanımak


Siyer Vakfı tarafından organize edilen Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması, sinema sektöründe Hz. Peygamber (sas)'in güvenilir kişiliği, mücadelelerle geçen hayatı, örnek ahlâkı ve sade hayatının anlaşılabilmesi konusunda bir farkındalık oluşmasını sağlayacak filmler üretilmesi ve bu alanda bir gayret içerisinde olanların desteklenmesi amacıyla 3 yıl önce başladı.



Projenin hedefi; Alemlere Rahmet olan Hz. Peygamber (sas)'in mesajını hakkıyla bu çağa taşımayı kendisine görev edinen herkesin, çağın en önemli iletişim yöntemlerinden biri olan sinema aracılığıyla, Hz. Peygamber (s.a.v)'i tanımaya aday tüm insanlara ulaşmasını sağlamak olarak belirlendi.



Jüri başkanlığını Hocakulu Narliyev'in üstlendiği yarışmanın jüri heyeti ise Nazif Tunç'un yanı sıra Elif Eda Karagöz, Firdevs Azizi, Gülcan Tezcan, Hasan Kaçan, İsmail Güneş, Mustafa Demirci, Nasır Khemir ve Nihad Kresevljakovic'den oluşuyor.



Ödül töreni 19 Şubat'ta


Kurmaca ve animasyon türündeki filmlerin de kabul edileceği yarışmanın danışma ve ön seçici kurulunda İhsan Kabil'in yanı sıra Abdulhamit Güler, Bedir Acar, Bünyamin Yılmaz, Tarık Tufan, Yalçın Parmaksız yer alıyor.



Toplamda 65 bin lira ödül verilecek yarışmanın birincisi 25 bin, ikincisi 15 bin, üçüncüsü ise 10 bin lira ile ödüllendirilecek.



Yarışmada, “Sponsorluk Ödülü” 5 bin, “Mansiyon Ödülü” 4 bin, “Siyer Vakfı Özel Ödülü” ve “Jüri Özel Ödülü” ise 3'er bin lira olarak takdim edilecek.



Yarışma, 19 Şubat 2017'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.













#Alemlere Rahmet Uluslararası Kısa Film Yarışması
7 yıl önce