|

Ölümünden 2 gün sonra annesi hayatını kaybetti

Uçakla Londra'dan Los Angeles kentine giderken kalp krizi geçirdikten sonra hastaneye kaldırılan Yıldız Savaşları (Star Wars) filminin ünlü oyuncusu Carrie Fisher geçtiğimiz gün yaşamını yitirdi. Fisher'in ölümünden 2 gün sonra oyuncu annesi Debbie Reynolds da hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
10:01 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:40 - 29/12/2016 Perşembe
AA
Debbie Reynolds, tüm zamanların en iyi müzikallerinden olan Singin' in the Rain filminde başrolü oynadı.
Debbie Reynolds, tüm zamanların en iyi müzikallerinden olan Singin' in the Rain filminde başrolü oynadı.

Yağmur Altında filminin yıldızı Reynolds, kızı Carrie Fisher'in ölümünden bir gün sonra hayatını kaybetti. Bütün zamanların en iyi müzikallerinden biri seçilen Yağmur Altında (Singin' in the Rain) filminde Gene Kelly ile başrolü paylaşan 84 yaşındaki Debbie Reynolds, 60 yaşındaki kızı Carrie Fisher'in ölümünden bir gün sonra vefat etti.



Yıldız Savaşları (Star Wars) filminin yıldızı kızı Fisher'in hayatını kaybetmesinden sonra, Yağmur Altında filminin yıldızı ünlü sinema oyuncusu anne Debbie Reynolds'ın da vefat ettiği açıklandı.



Müzikallerin altın çağında kariyerine başlayan Reynolds, Yağmur Altında filmindeki Kathy rolüyle tanınıyordu.



  1. Debbie Reynolds kimdir?
  2. Teksas'ın El Paso kentinde 1932 yılında doğan Reynolds, küçük yaşta ailesiyle Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles County sınırları içinde bulunan Burbank'a taşındı.
  3. Gerçek adı Mary Frances Reynolds olan ve sahne adı Debbie Reynolds'la tanınan Amerikalı oyuncu ve şarkıcı, 1952 yapımı klasik müzikal Yağmur Altında filmindeki Kathy rolüyle ünlü oldu.Reynolds, 1955'te evlendiği ünlü pop yıldızı Eddie Fisher ile Bundle of Joy (1956), Leslie Nielsen ile Tammy ve the Bachelor (1957) filmlerinde oynadı.
  4. 1964 yapımı The Unsinkable Molly Brown filmindeki Molly rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı bulunan Reynolds, 1969-70 sezonunda NBC televizyonunda The Debbie Reynolds Show adıyla kendi programını yaptı. Programında sigara reklamı yapan Reynolds, programının yayından kaldırılmasından sonra yaptığı açıklamada, bunu "kariyerinin en aptalca hatası" olarak nitelendirmişti.
  5. Reynolds, 1955-1959 yıllarında evli kaldığı Eddie Fisher'den, 1956'da, önceki gün vefat eden Yıldız Savaşları filminde Prenses Leyla rolüyle ünlenen kızı sinema oyuncusu, senarist ve roman yazarı Carrie Fisher'i dünyaya getirmişti. Çiftin 1958 yılında Todd Fisher adlı bir de oğulları olmuştu.






Amerikalı oyuncu Carrie Fisher uçakta kalp krizi geçirdi


#Star Wars
#Carrie Fisher
#Debbie Reynolds
7 yıl önce