|

Osmancık pirincine şiir yazıldı

Türk Böbrek Vakfı sorumlu hekimlerinden Dr. Osman Tuğlu, lezzeti, aroması ve kalitesiyle tüm dünyaya nam salan Çorum'un bir ilçesi olan Osmancık'ın pirincine şiir yazdı. Dr. Tuğlu, şiiri yazmasını bir hastasının istediğini söyledi.

Yeni Şafak
09:55 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:55 - 4/04/2016 Pazartesi
IHA

Tüm dünyaya nam salan Osmancık'ın pirincine Drç Osman Tuğlu tarafından şiir yazıldı. Aynı zamanda şair ve çevirmen olan Dr. Osman Tuğlu, 6 kıtadan oluşan şiirinde Osmancık'ta yetişen pirincin dünyaca takdir edildiğini edebi bir dille anlatırken, Kızılırmak'ı da cennetteki bir ırmağa benzetti. Şiirinde pirinci her bir tanesinin inci olduğunu anlatan Dr. Osman Tuğlu, Osmancık'ın pirincinin her bir haneye girdiğini ve yılın her günü yendiğini dile getirdi.



Aslen Çankırı'nın Orta ilçesinden Dr. Tuğlu, ziraat mühendisi olan bir diyaliz hastasının çıkaracağı tarım dergisinde Osmancık pirincini konu edeceği yazıya destek amaçlı bir şiir istemesi üzerine kaleme aldığı şiiri ile ilgili olarak, “Osmancık pirincine şiir yazmam diyaliz hastası olan ziraat mühendisi bir hastamın kendisinin yayınladığı bir tarım içerikli dergisinde bu haftaki sayısında Osmancık pirincini konu edeceğini söyledi. Benim de şiirle uğraştığımı bildiği için 'Hocam Osmancık pirincine bir şiir yazar mısın?' dedi. Bende sürekli yol üzerinden gelip geçerken Osmancık pirincinden yapılan pilavı özellikle tercih ederim. Osmancık pirincinin kalitesini ve lezzetini bizzat biliyorum. Bundan dolayı şiiri yazarken pek zorlanmadım. Osmancık pirincinin tercih edilmesinde katkımın olması beni çok memnun eder. Bu vesile ile gelip geçerken uğradığım Osmancık'ta beni ağırlayan Osmancıklı hemşerilerimize de teşekkür eder ve selamlarımı iletirim" dedi.




Dr. Osman Tuğlu'nun şiir şöyle:


Osmancığın Pirinci


Tüm sofraların şahı


Osmancığın pirinci


Pirinç değil vallahi


Her tanesi bir inci


Ana yurdu suları


O Cennet ül Firdevs'in


Rab Kayırmış kulları


Buyurmuş arza insin


Cennetten inmiş Hind'e


Milyonlar etmiş taktir


Yayılmış Çin içinde


Denmiş dünyada tektir


Oradan inmiş güneye


Geçmiş batıya ünü


Girmiş her bir haneye


Yenmiş yılın her günü


Osmancığa gelince


Bir tuhaf olmuş kalbi


Bir hal gelmiş pirince


Firdevs'e dönmüş gibi


Yeniden bulmuş hayat


Geri dönmüş sevinci


Kazanmış yeni bir tat


Osmancığın pirinci



Osman TUĞLU

#Dr. Osman Tuğlu
#Çorum
#Osmancık
#Osmancık pirinci
#pirinç
#pilav
8 yıl önce