|

Pakdil: "Umut" heyecan verici

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan, 'Umut' adlı tiyatro oyunu seyircisi ile buluştu. Kent ve doğa karşıtlığı üzerinden insanın konumunu sorgulayan oyunun izleyicileri arasında yazar Nuri Pakdil ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül'ün de bulundu. Pakdil oyun sonrası yaptığı açıklamada; "Umut'u ilk defa seyretmek olağanüstü heyecan vericidir" dedi.

Yeni Şafak
19:44 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:52 - 7/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından hazırlanan, 'Umut' adlı tiyatro oyunu ilk kez Ankara'da sanatseverlerle buluştu.Usta edebiyatçı Nuri Pakdil'in yazdığı eser, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde tiyatroseverler tarafından ilgiyle izlendi.



Yönetmenliğini T. Murat Demirbaş'ın yaptığı oyun kent ve doğa karşıtlığı üzerinden insanı ve insanın bu dünyadaki konumunu sorgularken, insanların kendileriyle ve doğayla yüzleşmeleri sağlıyor.



Devlet Tiyatrolarının Şubat 2015 Edebi Kurul kararı ile repertuarına aldığı eseri izlemeye gelenler arasında başta yazar Nuri Pakdil olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Cebrail Esen ve çok sayıda sanatsever yer aldı.



Pakdil oyun sonrası yaptığı açıklamada, Umut'u ilk defa seyretmek olağanüstü heyecan vericidir. Çok heyecanlıyım, hepinizi yürekten selamlıyorum diyerek tüm oyuncuları tebrik etti. Pakdil ayrıca oyunu sahneye taşıyan Devlet Tiyatroları adına Necat Birecik'e ve T. Murat Demirbaş'a teşekkürlerini sundu.



Dekor tasarımının Murat Gülmez'e, kostüm tasarımının Ceren Karahan'a, ışık tasarımının Zeynel Işık'a, müziklerinin Çağrı Beklen'e, dans düzeninin A. Burçak Işımer'e ve görsel tasarımının Mustafa Uzman'a ait olduğu eserde 9'u erkek, 6'sı kadın olmak üzere toplam 15 oyuncu rol alıyor.



Sesler, efektler, müzikler, ışıklar, sinevizyon ve lazer gibi son teknolojilerin kullanıldığı oyun, 7, 9, 13, 14 ve 16 Mayıs tarihlerinde İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde izlenebilecek.


#Ankara Devlet Tiyatrosu
#Nuri pakdil
#Umut
9 yıl önce