|

Palamuttan sürpriz!

Sezonu kapatan balıkçıların ağına, havaların sıcak gitmesiyle yeniden palamut takılmaya başladı. Bunu üzerine balıkçılar, ''Vira Bismillah'' diyerek denize açıldı

Aa
00:00 - 3/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 11:48 - 3/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Palamuttan sürpriz!
Palamuttan sürpriz!

Abana balıkçı barınağından palamut avlamak için denize açıldıklarını belirten Mustafa Acar, sezon bitmesine rağmen palamudun yeniden kendini göstermeye başladığını söyledi.

Acar, ''Palamut sezonunu geçtiğimiz günlerde kapatmıştık ancak palamudun yeniden kendini göstermesi ve arkadaşlarımızın ağlarına takılması bizleri heyecanlandırdı'' diye konuştu.

Daha önce aralık ayında palamut görülmediğini vurgulayan Acar, ''Palamut sıcak suyu seven bir balık. Havaların sıcak gitmesi ve deniz suyunun soğumamasıyla palamudun dönüş yolculuğunu geciktirdiğini düşüyoruz. Balıkçılarımız sezonu kapatarak ağlarını toplamıştı. Ancak balık kendini göstermeye başlayınca ağlar yeniden teknelere yüklendi'' ifadesini kullandı.

Yakaören balıkçı barınağından denize açıldıklarını söyleyen balıkçı Hasan Karol ise Karadeniz'e serdikleri ağı 150 palamutla çektiklerini söyledi.

Karol, balıkların 5 liradan alıcı bulduğunu belirterek havaların güzel gitmesi halinde bir süre daha palamut avı yapılabileceğini kaydetti.

11 yıl önce