|

Parkta bir Robinson

Bir gün şehir hayatına kızdı, topladı pılını pırtısını, kendini bir milli parkın içine attı. 26 yıldır ağız tadıyla yaşıyordu ki, birden yetkililer tarafından "işgalci" ilan edildi. Modern Robinson Crusoe David Burgess, "Bu saatten sonra gayri isteseniz de geri dönmem de dönmem" diyor.

00:00 - 18/06/2011 السبت
Güncelleme: 23:58 - 17/06/2011 الجمعة
Yeni Şafak
Parkta  bir Robinson
Parkta bir Robinson
KURU YAPRAKLAR YATAĞI

David Burgess, 26 yıldır Robinson Crusoe hayatı yaşıyor. İngiltere Somerset'te kimselerin bilmediği kırsal bir bölgede inşa ettiği barakada yıllarını geçiren 63 yaşındaki Burgess, şimdi evini kaybetme riskiyle karşı karşıya. En yakın yola bir saat yürüme mesafesinde, bir patikanın aşağısında bulunan kulübede kuru yaprakları yatak yapan Burgess'in varlığından sadece birkaç kişi haberdar.


GİTMEM DE GİTMEM

Exmoor Milli Parkı yetkilileri, yasaları ihlal ettiğini öne sürdükleri Burgess'ten parkı terk etmesini istiyor. Bu yaşam tarzından vazgeçmek gibi bir niyeti olmayan Burgess ise “1985 yılında ağaç bir kulübenin kalıntılarını keşfettim. Onu ilk gördüğümde yalnız duvarları ve pencereleri vardı. Zamanla dalgaların getirdiği odunları ekledim. Etrafa zarar vermiyor, çöpleri topluyorum” diyor.


BALIKÇI AĞINDAN HAMAK

“Biz toprağa aidiz, gaspçı olduğumu hiç düşünmüyorum” diyerek kendini savunan Burgess, bulduğu balıkçı ağlarından kendisine bir de hamak yapmış. Yemeklerini ise korunaklı bir şekilde yaktığı ateşte pişiriyor. Yabang eyikleri yediği için kendi sebzelerini yetiştiremiyor, temel gıdalarını 6 kilometre ötedeki köyden alıyor. Burgess kurutulmuş ve konserve gıdalarla besleniyor.



٪d سنوات قبل