|

Sağlık Bakanı Demircan: 4 bin yatak hazır

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Irak'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremle ilgili konuştu. Bakan Demircan, 4 bin 328 hasta yatağının, 217 yoğun bakım yatağının ve 40 kara ambulansının hazır beklediğini ve ilk yardım uçağının Süleymaniye'ye ulaştığını kaydetti.

Yeni Şafak
11:24 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:03 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Demircan, 40 kara ambulansının hazır beklediğini kaydetti.
Bakan Demircan, 40 kara ambulansının hazır beklediğini kaydetti.

Dün akşam saatlerinde Irak, kuzeyindeki Süleymaniye'nin Halepçe bölgesinde meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Deprem, sadece Irak'ı değil, komşu 5 ülkeyi de salladı. Türkiye de onların arasında. Özellikle İran'da büyük yıkıma yol açan depremde en az 200 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Suriye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'te de hissedilen depremde bilanço henüz netleşmedi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, konuyla ilgili açıklama yaptı. "Irak tarafı için yardım konusunda harekete geçtik, Irak'tan beklediğimiz süre içinde yardım talebi gelmedi. İran'dan da bir talep gelmedi. Biz üzerimize düşeni yapmak için hazırız" diyen Demircan ilk yardım uçağının Süleymaniye'ye ulaştığını belirterek şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da AFAD, Kızılay ve arama kurtarma ekiplerinin insani yardımlar için harekete geçtiğini söyledi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ekiplerin 3 bin çadır, 10 bin battaniye, 10 bin yatağı deprem bölgesine ulaştırdığını kaydetti.





#Ahmet Demircan
6 yıl önce