|

Sahibinden yasaklı Hitler

Nazi lideri Adolf Hitler'in daha önce hiç yayınlanmamış fotoğrafları ortaya çıktı. Halk önündeki konuşmaların provasını yapan Hitler'i tuhaf pozlarda gösteren siyah-beyaz fotoğraflar, 1920'li yılların sonlarında kişisel fotoğrafçısı Heinrich Hoffmann tarafından çekilmiş.

00:00 - 10/02/2012 Cuma
Güncelleme: 23:14 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Sahibinden  yasaklı Hitler
Sahibinden yasaklı Hitler

Fotoğraflar, Hoffmann'ın "Hitler My Friend" adlı anı kitabının İngilizce baskısında ilk kez yayınlandı. Nazi liderini intiharından birkaç gün önce evlendiği Eva Braun ile tanıştıran kişi olan Hoffmann, 1957 yılında 72 yaşındayken ölmüştü. Kitabın önsözünü yazan tarihçi Roger Moorhouse, Hitler'in etkileyici bir hatip olduğunu ve fotoğrafların onun bu konuda ne kadar sıkı çalıştığını gösterdiğini söyledi.


Adolf Hitler, 9 fotoğrafı kalabalıklara hitap ederken nasıl konuşacağına karar vermek için kullanmış. Hitler, fotoğrafların birinde yumruğunu havaya kaldırmışken diğerinde hayali bir izleyici topluluğunu işaret ediyor. Bir başka fotoğrafta ise ağaca yaslanarak bermudalı poz vermiş. Tarihçi Moorhouse, Hitler'in nasıl göründüğü ve imajı hakkında son derece takıntılı olduğunu da belirtmeden geçemedi.



12 yıl önce