|

Şehir artık şiir üretmiyor

Türkiye Yazarlar Birliği yayını Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2015 çıktı. Yıllığın editörü Osman Özbahçe, giderek şehirleşen ülkemizde tektipliğin arttığını, artık şiir, edebiyat ve kültürün üretilmediğini belirtiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:29 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye Yazarlar Birliği entelektüel camianın merkezi olmaya, sanata ve edebiyata sağlıklı bir zemin hazırlamaya devam ediyor. Türkiye Kültür ve Sanat 2015 Yıllığı ile de Türkiye'nin entelektüel nabzını tutuyor. Prof. Dr. Vedat Bilgin, Prof. Dr. Murat Yülek, Necmettin Turinay, Ahmet Varol, Fatih Şayhan, İdris Ekinci, Necip Tosun, Funda Özsoy Erdoğan, İbrahim Ulvi Yavuz, İbrahim Demirci, Hüseyin Akın, Yakup Altıyaprakyıl, Nebahat Konu Yılmaz, Gülcan Tezcan, Ayhan Hülagu, Sema Karabıyık, Ali Sali, Rüstem Budak, Ahmet Şenol, İbrahim Ulvi Yavuz gibi kalabalık bir kadronun hazırladığı yıllığın editörü Osman Özbahçe. Türkiye'nin entelektüel ortamlarının giderek azaldığını düşünen Özbahçe, “Şehir artık kültür üretmiyor. Edebiyat üretmiyor.


Şiir üretmiyor” diyor. Yıllıkta, son yıllarda edebiyat dünyasında Sezai Karakoç'a olan ilginin arttığından bahseden Necmettin Turinay ise, Karakoç'un şairliğinden çok düşünür kimliğine atıfta bulunulduğuna işaret ediyor ve “Sezai Karakoç'un şiiri önerilmiyor. Mevcut Türk şiiri adına yeni bir açılım imkanı olarak takdim edilmiyor” diyor.


#Türkiye Yazarlar Birliği
#Osman Özbahçe
#Necmettin Turinay
#Ahmet Varol
#Fatih Şayhan
#İdris Ekinci
#Necip Tosun
#Funda Özsoy
9 yıl önce