|

"Seni unutmadık Teğmen Naci"

TVNET özel yayınında konuşan Araştırmacı-Yazar Ömer Aslan, Çanakkale'de şehit olan Teğmen Naci'nin günlüklerini anlattı. Şehitlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Aslan, "Teğmen Naci, 'Acaba bu yazdıklarım aileme gider mi, hatırlanır mıyım' demiş. Bunun için buradayız" dedi.

Yeni Şafak
13:17 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 13:39 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Araştırmacı-Yazar Ömer Aslan, Teğmen Naci'nin günlüklerini anlattı.
Araştırmacı-Yazar Ömer Aslan, Teğmen Naci'nin günlüklerini anlattı.

Bugün 18 Mart. Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü. Osmanlı askerinin yedi düvele karşı verdiği kahramanca mücadelesi, unutulmayacak bir zaferle sonuçlanmış, Çanakkale'nin geçilmez olduğu bir kez daha ispat edilmişti.

Tüm yurtta zaferin yıl dönümü kutlanırken, TVNET de özel yayınıyla Çanakkale'de yaşananları an be an aktarıyor.

TVNET yayınına katılan Araştırmacı-Yazar Ömer Aslan, Çanakkale şehitlerini anlattı. Şehitlerin unutulmaması gerektiğini kaydeden Aslan, "Şehitler için en önemli mesele unutulmamak. Tam da bunun için buradayız. 103 yıldır şehitlerimizin hatıralarını canlı tutmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

1916'da yapılan şehitlikte, "Ey ziyaretçi! Sen, bugünkü hayat ve saadetini burada yatmakta olan şehitlere borçlusun. Minnet borcunu unutma" yazdığını anlatan Aslan, "Bu aslında her şeyi özetliyor. Birçok şehidimiz hatıratında bu unutulma korkusunu ve endişesini yaşadığını kaleme almış" dedi.

Aslan şunları anlattı:

  • "Bunlardan bir tanesi Ahmet Sılay'ın Türk kamuoyuna kazandırmış olduğu "Allah'a Ismarladık" isimli kitapla Teğmen Naci belirtiyor. "Ben bunları yazıyorum ama acaba bu yazdıklarım aileme ulaşacak mı? Biz hatırlanacak mıyız" diyor. Sonraki gazilerimizle konuşurken de bunu görüyoruz. Ve maalesef en azından belli bir dönem unutulmuşlar. Geriye dönüp baktığımızda bunu görüyoruz. Bu çok acı bir şey. Ama bugün Türk milleti çok daha coşkulu bir şekilde gazilerinin, şehitlerinin yanında olduğunu gösteriyor. Dün, 103 yıl sonra bu gördüğünüz topraklarda, bugün ise Afrin'de şehit olan herkes bu bayrağın dalgalanması için, huzur içinde yaşamamız için şehit oldular. Meşhur bir söz var, "Şehitler vurulunca değil, unutulunca ölür" diye. O yüzden şehitlerimizin, gazilerimizin aziz hatıralarını canlı tutmamız lazım."

#Çanakkale
#18 Mart
#Teğmen Naci
6 yıl önce