|

Sevgisine muhtacız

00:00 - 8/03/2009 Pazar
Güncelleme: 02:22 - 8/03/2009 Pazar
Yeni Şafak
Sevgisine muhtacız
Sevgisine muhtacız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Mevlid Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda "Giderek dünyeviliğe, bireysel benliklerine, çıkar ve hazza dayanan bir hayata yönelen çağımız insanlarının, Hz. Muhammed'in manevi önderliğine, sevgisine ihtiyacı vardır" dedi. Bardakoğlu, Kur'an'da "Allah'ın sevgisine mazhar olmanın Hz. Peygamber'e tabi olmaktan geçtiğinin" ve "Hz. Peygamber'in müminlerin içinde olduğu sürece Allah'ın kendilerine azap etmeyeceğinin" vurgulanmasının, Hz. Peygamber'in örnekliğinin inananlar için ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine işaret etti.

ÇAĞIMIZ İNSANINA REHBER

Bardakoğlu, mesajında "Hz. Peygamber'i sevmek ve O'nu örnek almak demek, onun insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak, hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O'nun örnek hayat çizgisi söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü, bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir giderek dünyeviliğe, bireysel benliklerine, çıkar ve hazza dayanan bir hayata yönelen çağımız insanlarının O'nun örnekliğine, manevi önderliğine, sevgisine, O'nu anlamaya ve sevmeye son derece ihtiyacı vardır" dedi.


İdeal toplumu gösterdi

Hz. Muhammed'in dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi öğütlediğine ve yaşayışıyla bunlara örnek teşkil ettiğine dikkati çeken Bardakoğlu, 'Böylece sevgi, güven ve huzur temeline dayalı, kendisiyle ve Yüce Yaratan'la barışık bir toplumu oluşturmanın yollarını bizere somut olarak gösterilmiştir'dedi.


Bosna'dan Kerkük'e kutlu doğum yayını

TRT 1, İslam ülkelerini saran 'kutlu doğum' heyecanını yayınlarıyla ekrana getirecek. Mevlid Gecesi dolayısıyla İstanbul Yenikapı Mevlevihanesi Camii'nde okunacak mevlidi 19.30'dan itibaren canlı yayımlayacak TRT 1'deki programda, Kıbrıs, Saraybosna ve Kerkük'teki camilerle de bağlantı kurulacak.


İstanbul Gösteri Merkezi'nde kandil

Başakşehir İnsan ve Çevre Derneği (BİNDER) kutlu doğum kapsamında yıl boyu sürecek etkinliklerin ilkini "El-Emin (en güvenilir)" adıyla 5 bin kişi kapasiteli İstanbul Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirecek. Bugün saat 20:00'de başlayacak programda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, "Bir Belirsizlik Çağında Eminlik Vasfının Yeniden İhyası" konulu konferans verecek. Gecenin sonunda Mehmet Kemiksiz Musiki Topluluğu da tasavvuf musikinin seçkin eserlerinden oluşan bir konser verecek.



15 yıl önce