|

Şiirimizin gücüne inanıyoruz

Şiir ve sanat dergisi Budak, ilk sayısıyla okurla buluştu. Türk şiirini masaya yatıran derginin Genel Yayın Yönetmeni Raşit Ulaş, “Türk şiirine inanıyoruz ve şiirin gücünün nelere yetebileceğini biliyoruz” diyor.

Merve Akbaş
04:00 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 10:28 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Budak Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Raşit Ulaş
Budak Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Raşit Ulaş

İki aylık şiir ve sanat dergisi Budak ilk sayısıyla edebiyat severlerle buluştu. Birçok genç şairin ilk şiirinin yayımlandığı Budak, edebiyat dünyasında kaliteli eleştiri yapma ve yalnızca iyi metin yayımlama noktasında kararlı bir şekilde yola çıktı. Raşit Ulaş’ın Genel Yayın Yönetmeni, Orhan Özekinci’nin Yazı İşleri Müdürü olduğu derginin yayın kurulunda Kaan Murat Yanık, Melike Kılıç ve Gökhan Gökçek yer alıyor.


DERDİMİZ İYİ METİNLER

Derginin Yazı İşleri Müdürü Orhan Özekinci, Budak’ta bir takım yeniliklerle okurla buluştuklarını söyledi. Özekinci, Budak’ın okura kaliteli edebiyat sunmayı amaçladığını belirterek, “Derdimiz sadece iyi metinler yazıp yayımlamak” dedi. Özekinci şunları anlattı: “Âşık Destûrî mahlasıyla şiir yazıp besteleyen Tokatlı 30 yaşında bir arkadaşımızın şiirinin yanına karekod koyduk. Karekodu okutunca, İbrahim Gökhan’ın sesinden Bilinmezim adlı şiirin bestesini de dinleyebilecek okurlar. Parça Parça adlı bölümde de Raşit’in değerlendirdiği albüm, dizi, dergi ve şairler için de karekod koyduk. Örneğin, albüm değerlendirmesinden sonra karekodu okutan okur, o albüme gidiyor ve dinleyebiliyor.”

GERİ GİTMEYİ ÖNERİYORUZ

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Raşit Ulaş ise Budak’ın bundan sonraki her sayısının ana temasının Türk şiiri olacağını vurguladı. Ulaş, “Türk şiirine inanıyoruz ve şiirin gücünün nelere yetebileceğini biliyoruz” diyerek şunları ifade etti: “Biz sevdasını, kavgasını ve imanını şiirle yaşayan bir milletiz. Ahmet Yesevî’den Yunus’a, Karacoğlan’dan Köroğlu’na, Akif’ten Fikret’e, İsmet Özel’den Süleyman Çobanoğlu’na kadar Türk şiiri tam da bunun üzerinde ilerledi. Budak, Türk şiirinde ileri gitmeyi değil, geri gitmeyi öneriyor. Bugünün dertleri ile Yunus Emre’nin Türkçesinin sahihliğine gitmeyi…”

  • Dergi tedrisinden geçmeli
  • Dergide çok sayıda genç şairin ilk şiirlerinin yayımlandığını hatırlatan yazı işleri müdürü Özekinci, bugün büyük şair diye andığımız isimlerin hepsinin ilk şiirlerini dergilerde yer aldığını söyleyerek şunları anlattı: “Dergi tedrisinden geçmeden Türk edebiyatında ilerlemek oldukça zor. Biz de bunun önemini bildiğimiz için şiirle ilgilenen ve gelecekte iyi şiirler yazabileceğine inandığımız arkadaşlarla sayfalarımızı paylaşmak istedik. Fatmanur Petek, Ahmet Tayyip Korkmaz, Enes Taşdan ve Mustafa Yalçın ilk şiirlerini yayımlayan arkadaşlarımız. Bunun böyle devam etmesini istiyoruz.”
#Budak
#Raşit Ulaş
5 yıl önce