|

Sofie'nin Trabzon aşkı

Trabzon'da İngilizce öğretmenliği yapan Sofie Lindholm Türkçe'yi kendi kendine öğrenmiş. Lindholm hemşehrileri Trabzonluları şöyle tarif ediyor: "Trabzon insanı komiktir, deli doludur, milliyetçidir, misafirperverdir, kültürüne ve dinine bağlıdır. Ben de Karadeniz insanının tüm özelliklerini taşıyorum diyebilirim"

Cihan
00:00 - 8/02/2012 Çarşamba
Güncelleme: 02:04 - 8/02/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Sofie'nin  Trabzon aşkı
Sofie'nin Trabzon aşkı

14 yıl önce tatil için Türkiye'ye gelen İsveçli Sofie Lindholm, Trabzon'a ve Trabzonspor'a hayran olmuş ve takımını tutkuyla destekliyor. Ona göre Trabzon dünyanın cenneti; Trabzon insanı da mert, delikanlı, dürüst ve çalışkan. 10 yıl önce Trabzon'a yerleşen Lindholm, İsveç'e sadece ailesini ziyaret etmek için gidiyor, ama Trabzon hasretine dayanamayarak birkaç hafta sonra geri dönüyor.


10 yıl önce Müslüman olan Sofie Lindholm Trabzon'da huzur buluyor, "Trabzon'da yaşamayı bana nasip ettiği için Allah'a her gün şükrediyorum" diyor. 13 yıldır fanatik bir Trabzon- spor taraftarı olan Lindholm, Trabzon'da oynanan hiçbir maçı kaçırmadığı gibi zaman zaman da deplasmandaki maçlara giderek takımını destekliyor. Sofie Lindholm, "dünyanın en büyük lideri" dediği Başbakan Erdoğan'ı da çok sevdiğini söylüyor.


12 yıl önce