|

"Sonbahar" vizyona geliyor

Aa
00:00 - 13/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 12:09 - 13/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
"Sonbahar" vizyona geliyor
"Sonbahar" vizyona geliyor

Yönetmen Özcan Alper'in ilk uzun metrajlıfilmi "Sonbahar", 19 Aralıkta sinema severlerle buluşacak. Alınan bilgiye göre, Özcan Alper'in senaryosunu yazdığı ve yönettiği Karadeniz'de geçen bir aşk hikayesini konu alan filmin başrollerinde Onur Saylak,Raife Yenigül ve Megi Kobaladze yer aldı.


Tamamı Karadeniz'de çekilen, Artvin veRize'de Kasım ayı başında ön gösterimi yapılan filmi 5 bin kişi izledi.15. Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Film" başta olmak üzere 3ödül alarak festival yolculuğuna başlayan "Sonbahar", 61. Locarno FilmFestivali'nde "The Art and Essay Cicae" ödülüne layık görüldü. Altın Portakal Film Festivali'nde "NETPAC" ödülü, Kars'ta yapılan Altın Kaz Film Festivali'nde"En İyi 2. Film" ve Siyad ödülü alan film, geçen yaz gösterildiği Saray bosnaFilm Festivali ve Selanik Film Festivali'nde de övgüyle karşılandı.Vizyona 19 Aralıkta girecek "Sonbahar" filminin konusu özetle şöyle:



"Yusuf, 1997 yılında 22 yaşında üniversite öğrencisiyken girdiğicezaevinden 10 yıl sonra sağlık nedenleriyle tahliye edilir. Yusuf'u, cezaevinden çıkıp geldiği Doğu Karadeniz'deki köyünde bir tek yaşlı ve hasta annesi karşılar.O cezaevindeyken babası ölmüş, ablası ise evlenip büyük bir kente taşınmıştır.Ekonomik nedenlerle sadece yaşlıların kaldığı bu dağ köyünde Yusuf, sadece çocukluk arkadaşı Mikail ile görüşmektedir.


Sonbaharın kendini yavaş yavaş kışateslim ettiği günlerde Yusuf, Mikail ile gittiği bir meyhanede fahişelik yapangenç ve güzel Gürcü kızı Eka ile karşılaşır. Farklı dünyalardan gelen bu ikiinsanın birlikteliği için ne zaman ne de koşullar uygundur. Yine de Yusuf için aşk son bir kez hayata tutunma ve kendi yalnızlığından sıyrılma çabasına dönüşür. Eka içinse Yusuf bu dünyadan çok uzakta, hatta şimdiki zamanda yaşamayan, Rus romanlarından kaçmış bir karakterdir."

15 yıl önce