|

Steven Seagal Rus vatandaşlığına geçti

Amerikalı dövüş sanatları aktörü ve yapımcı Steven Seagal, Rusya vatandaşlığına geçti.

Yeni Şafak
13:50 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:51 - 3/11/2016 Perşembe
AA
Steven Seagal Rus vatandaşı oldu.
Steven Seagal Rus vatandaşı oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Amerikalı dövüş sanatları aktörü ve yapımcı Steven Seagal'ın Rus vatandaşlığına alınmasına ilişkin kararı imzaladı.



Karar, Kremlin'in resmi internet sitesinde yayımlanırken, Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Seagal'ın uzun süredir Rus vatandaşlığına geçmek için müracaat ettiğini bildirdi.



Peskov, Seagal'ın Rusya'ya karşı sıcak duygular besleyen biri olarak bilindiğini kaydetti.



Steven Seagal kimdir?


Japon dövüş sanatları konusunda uzman olan Steven Seagal, aksiyon filmlerinin vazgeçilmez isimlerinden biri. Seagal filmleri, yüksek dozda şiddet içeren filmler olmakla beraber, ruhani konulara yer vermeleri, çevre duyarlılığı gibi sosyal konulara eğilmeleri ile benzerlerinden ayrılmakta.



10 Nisan 1951'de Amerika'nın Michigan eyaletinde tıbbi teknisyen bir anne ile matematik öğretmeni bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Seagal, beş yaşında ailesiyle birlikte California'ya taşındı. Daha yedi yaşındayken dövüş sanatlarına duyduğu ilgi, onu evlerinin yakınlarındaki Garden Grove'da aikido dersleri almaya yöneltti.



1971 yılında Japonya'ya giderek orada bir yandan Zen, Budizm ve dövüş sanatları konusundaki bilgisini artırırken, bir yandan da İngilizce dersleri verdi. 1975 yılında burada evlenen Seagal, kayınpederinden devraldığı bir dövüş okulunun başına geçerek, Japonya'da bir dövüş okulu açan ilk Batılı oldu.





#Steven Seagal
#Rusya
#Vladimir Putin
7 yıl önce