|

Süper baba artık yok

Tıbbın çare bulamadığı hastalığa ilaç icat edip, oğlunu 22 yıl fazladan yaşatan baba, hayatını kaybetti. Augusto Odone''nin hikayesi sinemaya aktarılmıştı.

.
00:00 - 27/10/2013 الأحد
Güncelleme: 22:11 - 26/10/2013 السبت
Yeni Şafak
Süper baba artık yok
Süper baba artık yok

Oğlunun yaşamı için verdiği mücadeleyle ''Lorenzo''nun Yağı'' isimli filme ilham kaynağı olan Augusto Odone 80 yaşında hayatını kaybetti. Odone, doktorların 2 yıl ömür biçtiği oğlunu, geliştirdiği ilaçla 22 yıl fazla yaşatmayı başarmıştı. Augusto Odone''nin yıllar süren mücadelesi Hollywood filmlerine konu oldu, milyonlarca insanı etkiledi. Ölümcül bir sinir sistemi hastalığı olan ALD''ye yakalanan 6 yaşındaki oğlu Lorenzo''yu, kendi çalışmasıyla ürettiği bir ilaçla 22 yıl daha yaşatan yaşatan Augusto Odone 80 yaşında hayatını kaybetti.

FİLME KONU OLMUŞTU

Odone, Dünya Bankası''ndaki işini bırakıp doktorların 2 yıl ömür biçtiği oğlu için tedavi yöntemleri aramaya yönelmişti. Geliştirdiği ilaca ''Lorenzo''nun Yağı'' adını koyan Odone, hastalığın ilerlemesini durdurmayı başarmıştı. Odone ailesinin mücadelesi, 1992 yılında ''Lorenzo''nun Yağı'' isimli filmle beyazperdeye aktarılmıştı.


٪d سنوات قبل