|

Suriyeli çocuklardan gözyaşı dolu tiyatro oyunu

Ülkelerindeki iç savaşı tiyatro oyunu ile sahneleyen Suriyeli çocuklar, gözyaşlarına hakim olamayarak gösteriyi yarıda bıraktı.

Yeni Şafak
16:42 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:42 - 25/01/2016 Pazartesi
AA

Adıyaman İl Müftülüğü ile Suriye Yenilik, Eğitim ve Kültür Derneği iş birliğinde kentte yaşayan Suriyeli çocuklara Türkçe, Arapça ve Kur'an-ı Kerim eğitimi verildi. Yaklaşık 3 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde program düzenlendi.



Kur'an-Kerim ile Türkçe ve Arapça şiirler okuyan öğrenciler, daha sonra 'Suriye'de Savaş' konulu tiyatro oyunu için sahneye çıktı. Ülkelerindeki savaşı anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan 15 öğrenci, yaklaşık 5 dakika sonra oyunu bırakmak zorunda kaldı. Suriyeli çocuklara alkışlarla moral veren izleyiciler de duygusal anlar yaşadı.




Derneğin Başkanı Amer Alnmr, kentte 361 öğrencinin okula devam ettiğini, bu sayıyı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti. Bugünkü program için tiyatro oyunu hazırladıklarını ifade eden Alnmr, "Çocuklarımız sahnede duygusal anlar yaşadı ve tiyatroyu tamamlayamadılar" diye konuştu.



Alnmr, Türkiye'nin eğitim desteklerinin Suriyelilere umut olduğunu kaydetti. Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şube Başkanı Yakup Akıncıoğlu ise Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yardımlarının süreceğini vurguladı.



Programın sonunda, Adıyamanlılar Vakfı tarafından çocuklara kıyafet yardımı yapıldı.

#çocuklar
#sahneleme
#savaş
#Suriyeli
#tiyatro
8 yıl önce