|

Togo maça gitmeden kaybetti

Sierra Leone'nin başkenti Freetown ile uluslararası Lungiu Havaalanı arasında yolcularının çoğu Togolu futbol yöneticileri olan bir helikopterin düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 22 kişi hayatını kaybetti.

Aa
00:00 - 5/06/2007 Salı
Güncelleme: 00:50 - 5/06/2007 Salı
Yeni Şafak
Togo maça gitmeden kaybetti
Togo maça gitmeden kaybetti

Paramount Havayolları'na ait bir helikopterin, Sierra Leone'nin başkenti Freetown'dan havaalanına giderken kaza yapması sonucu 22 kişinin öldüğü bildirildi. Görgü tanıkları, Rus yapımı Mi-8 tipi helikopterin, havaalanında terminalin VIP bölümünün ön kısmına düştüğünü ve alev aldığını anlattı. Ayrıca, helikopterde düşmeden önce bir patlama olduğu belirtildi. Yerel bir radyo, helikopterde Afrika Kupası'na katılan Togo Futbol Federasyonu üyeleri bulunduğunu duyururken, Togolu yetkililerin, uçağı kaçırmamak için helikopter kiraladığı kaydedildi.


Bu arada, helikopterde ölenlerden birinin Togo Spor Bakanı Richard Attipoe olduğu bildirildi. Havaalanı kaynakları, kazada ölenlerin çoğunun 2008 Afrika Kupası seçmeleri kapsamında pazar günü oynanan Togo-Sierra Leone maçına destek vermek üzere gelen Togolular olduğunu bildirdiler. Kazada hayatını kaybedenler arasında Togo Spor Bakanı Richard Attipoe'nun da yer aldığı belirtildi. Yetkililer, kazadan tek kurtulan kişinin ise helikopterin Rus pilotu olduğunu, ancak ağır yaralı olduğunu bildirdiler.

17 yıl önce