|

Tüm zamanların en iyisi Aretha Franklin

Müzik dergisi Rolling Stones, tüm zamanların en iyi 100 şarkıcısını seçti. Listenin ilk sırasında Aretha Franklin yer aldı

00:00 - 7/12/2008 Pazar
Güncelleme: 01:00 - 7/12/2008 Pazar
Yeni Şafak
Tüm zamanların en iyisi Aretha Franklin
Tüm zamanların en iyisi Aretha Franklin

Dünyaca ünlü müzik dergisi Rolling Stones, tüm zamanların en iyi 100 şarkıcısını belirledi. İlk sırada Aretha Franklin'in yer aldığı liste, aralarında Keith Richards ve Iggy Pop'un da bulunduğu 179 müzisyen ve yapımcı tarafından belirlendi. Respect and Think, Cry Me a River, Summertime gibi bir dönemin hiti olmuş şarkıları seslendiren Arethan Franklin, derginin seçtiği 'tüm zamanların en iyi 100 şarkıcısı' listesinde rakipsiz birinci oldu.

KADINLARIN ŞARKI SÖYLEME NEDENİ

Aretha için siyahi şarkıcı Mary J.Blidge'nin dergide bulunan yorumu ise, "Aretha her şeye sahip. Müzik yoluyla kendini anlatmada kimse onun eline su dökemez. O, kadınların şarkı söyleme nedeni" şeklinde. Listede 2004 yılında 72 yaşında hayatını kaybeden Ray Charles ise ikinci sırada bulunuyor. Rock'n Roll'un taçsız kralı Elvis Presley de, listenin üçüncü sırasında göze çarpıyor. Yakın dönem müzisyenlerinden Christina Aguilera'nın 58, Radiohead'in solisti Thom Yorke'nin 66 ve Mariah Carey'in ise 79. sırada bulunduğu listenin ilk 15 sırasındaki isimler şöyle:


15 yıl önce