|

Türk kızı Bahar'ın grubuna Eurovision şoku

İha
00:00 - 9/03/2007 الجمعة
Güncelleme: 17:05 - 9/03/2007 الجمعة
Yeni Şafak
Türk kızı Bahar'ın grubuna Eurovision şoku
Türk kızı Bahar'ın grubuna Eurovision şoku

Almanya'yı Helsinki'de 12 Mayıs'ta gerçekleşecek Grand Prix Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek kişi dün gece belli oldu. Hamburg'da 800 kişinin izlediği Schauspielhaus'ta yapılan seçmelerde, Roger Cicero birinci geldi.


'BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI'

Finale kalan 3 yarışmacı arasında daha önce Almanya'daki bir popstar yarışmasında finale kalarak Almanya'da yaşayan Türkleri sevince boğan Türk kızı Bahar Kızıl (18), Mandy Capristo (17) ve Faslı Senna Guemmour'dan (27) oluşan "Monrose" gurubu da bulunuyordu. Ancak favori gösterilen gurup elenerek büyük bir hayal kırıklığı yarattı.


Finalde yarışan Heinz Rudolf Kunze "Die Welt ist Pop", Monrose İngilizce olarak "Even Heaven Cries" ve Roger Cicero ise "Frauen regier'n die Welt" adlı parçalarını seslendirdi.

Halkın SMS ve telefonlarla verdikleri oylarla belirlenen birincilik için "Monrose" gurubu yarışma öncesi favori gösteriliyordu. Ancak, ünlü sunucu Thomas Hermanns'ın sunduğu yarışma sonrası sisteme 900 bin telefon geldiğini belirten görevliler, Roger Cicero'nun en fazla oy alarak birinci geldiğini açıkladı. Dünya Kadınlar Günü'nde "Frauen regier'n die Welt" (Kadınlar Dünyayı Yönetiyor) adlı parçayı seslendiren Cicero, çok sevinçli olduğunu ve Helsinki'de Almanya'yı en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.


Öte yandan Almanya'nın Popstar yarışması olan "Almanya Süperstarını arıyor" (Deutschland sucht den Superstar) yarışmasını kazanarak müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan ve birinciliğin en büyük favorisi gösterilen Monrose gurubu ise sonuçların açıklanmasından sonra büyük bir şok yaşadı.

Yarışma öncesi yaptıkları açıklamada ünlü olduktan sonra hayatlarının değiştiğini söyleyen Türk kızı Bahar'ın (18) yanı sıra Fas kökenli Senna (27) ve yarı İtalyan yarı Alman Mandy'den (17) oluşan Grup Monrose üyeleri, "Okulu ve işleri bırakarak sadece müziğimize yoğunlaşmaya başladık. Her tarafta artık tanınıyoruz ve insanlar bizden imza istiyor. Konserlerde hayranlarımızın coşkusunu yaşıyoruz, bunlar çok güzel duygular" diyor. İleriye yönelik hedeflerini "Herşeyden önce sağlık ve neşe istiyoruz" diye belirten Monrose, müzikleriyle başarıya ulaşmak ve dünyanın her yerinde konserler vermek istediklerini bildirdi.

Türk kızı Bahar Kızıl ise şu an Almanya'da tanındıklarını ama diğer ülkelerde de müzikleriyle tanınmak istediklerini belirterek, "En büyük hayalim Türkiye ve özellikle İstanbul'da konser verebilmek" diye konuştu.


٪d سنوات قبل