|

Üç dine ait renkler İstanbul'da sergilendi

Üç semavi dine ait renkler ve çizgiler, İstanbul Medeniyetler Defilesi'nde sergilendi. Proje sahipliğini Medyadoktoru yapım firmasının üstlendiği defile, Pera Palace Hotel Jumeirah'ta gerçekleştirildi.

Aa
00:00 - 11/01/2014 Cumartesi
Güncelleme: 13:15 - 11/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Üç dine ait renkler İstanbul'da sergilendi
Üç dine ait renkler İstanbul'da sergilendi

Modacı Muammer Ketenci tarafından tasarlanan Müslümanlık, Hristiyanlık ve Musevilik dinlerine ait kıyafetler, defilede ilgiyle izlendi.

Defilede, modeller üç semavi dine özgü semboller, renkler ve çizgiler bulunan kıyafetleri tanıttı.

Medyadoktoru yapım firması yöneticisi Savaş Uğurlu, yaptığı konuşmada, defileyi diğer illerin yanı sıra yurt dışında da sergileyeceklerini belirtti.

Düzenledikleri defilelerde üç semavi dinin 20'şer kıyafetle temsil edileceğini aktaran Uğurlu, sergilenecek 61. kıyafetin ise defilenin yapıldığı kente özgü olacağını söyledi.

Uğurlu, İstanbul'da üç semavi dinin kültürünün bir arada bulunduğunu ifade ederek, bu nedenle projenin ilk defilesini İstanbul'da düzenlemeyi uygun bulduklarını kaydetti.

İstanbul için lale sembollü kıyafet

İstanbul'daki defilede, 61. kıyafet olarak lale sembolü bulunan kıyafet, ayyıldızlı taç taşıyan model tarafından sergilendi.

Çeşitli kültür ve medeniyetlerden izler taşıyan koleksiyonda, inanç gruplarının geçmişteki ve günümüzdeki motifleri, renk çizgileri ve izleri bir arada sunuldu.

Ağırlıklı olarak siyah, beyaz, kırmızı ve karma renklere yer verilen defilede, podyumda herkes kendi dininin kıyafetlerini ve objelerini görebilme imkanı buldu.

Defile sonunda modellerle sahneye çıkan Muammer Ketenci'ye, katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

10 yıl önce