|

Üç sanatın 'hoşgörü' ikliminde buluşması

Çini sanatçısı Sıtkı Olçar, tezhipçi Dr. Münevver Üçer ve Irak asıllı ressam Sauadad Kandemir'in 'Hoşgörü' adlı karma sergisi büyük ilgi gördü

Şamil Kucur
00:00 - 11/11/2006 Cumartesi
Güncelleme: 00:54 - 11/11/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Üç sanatın 'hoşgörü' ikliminde buluşması
Üç sanatın 'hoşgörü' ikliminde buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde dünyaca ünlü çini sanatçısı Sıtkı Olçar, tezhip sanatçısı Dr. Münevver Üçer ve Irak asıllı Ressam Sauadad Kandemir'in 'Hoşgörü' adlı karma sergisi, Türk İslam Eserleri Müzesi'nde açıldı. Çini sanatını uluslararası boyutta çalışmalarıyla dünyaya tanıtan Kütahyalı çini ustası Sıtkı Olçar, tezhip sanatını yaşatılmasında büyük katkıları olan Dr. Münevver Üçer, beyaz tennureleriyle gönül aleminde dönen semazenleri resmeden Bağdatlı ressam Sauadat Kandemir'in resimlerinden oluşan karma sergisi sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.


'SANATÇI HER ŞARTTA KENDİNİ İFADE EDEBİLEN İNSANDIR'

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, günümüzde insanlar arasında en fazla ihtiyaç duyulanın hoşgörü olduğunu, üç usta sanatçının da bu temayı işlediklerini söyledi. Iraklı ressam Saodad Kandemir'in de eserleriyle ortak bir sergiye katılmasının mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Irak'ın İstanbul Başkonsolosu Salah Abdussalam, "Bir Iraklı sanatçının eserleri ile dost ülke Türkiye'den sanatçılar ile 'Hoşgörü' adlı ortak bir sergide İstanbullular ile buluşması elbette bizim için bir mutluluk" dedi. Sanatçıların her zaman ve her şartta ne olursa olsun duygularını sanat aracılığıyla paylaşması gerektiğin vurgulayan Abdussalam, Ressam Kandemir'in yaptığı çalışmalar ile iki ülke arasındaki kültürel ve insani köprülere katkı sağladığını söyledi.


Sanat severler bir arada

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Bayram Bilge Tokel, Irak'ın İstanbul Başkonsolosu Salah Abdussalam, eşi Mana ve oğlu Seif Abdusselam, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş, serginin sponsorlarından Erdoğan Demirören ile eşi Revna Demirören, Hazreti Mevlana'nın 22. kuşak torunları Esin ve Neslipir Çelebi ile AKUT Başkanı Nusuh Mahruki ve çok sayıda davetli katıldı.



17 yıl önce