|

Veysel edebi ilmimizdir

Türkülerindeki felsefesiyle sevgi, saygı ve hoşgörüyü topluma aşılayan Aşık Veysel vefatının 45.yılında "Veysel’e Hasret" albümüyle anılıyor. Büyük ozanı yad eden müzisyen Emirhan Kartal, “Aşık Veysel kültürel bir mirasımızdır, edebi ilmimizdir” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:44 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Aşık Veysel vefatının 45.yılında "Veysel’e Hasret" albümüyle anılıyor.
Aşık Veysel vefatının 45.yılında "Veysel’e Hasret" albümüyle anılıyor.

Sevgi, saygı, hoşgörü, sabır, alçak gönüllülük ve birlik beraberlik temalı konuları işleyerek yüreklere dokunan Aşık Veysel, 72 sene gözleri görmediği halde gönül gözüyle yüreklerimize dokundu. Bugün onun vefatının 45. yılı. Müzisyen Emirhan Kartal, yanına bas gitarda Alper Uğurlar, davulda Berkan Tilavel, klavyede Ozan Sarıboğa’yı alarak kurduğu Emirhan Kartal Quartet ile büyük ozanı özel bir albümle andı.

YALIN AMA ZENGİN

Müzisyen Emirhan Karta, "Veysel'e Hasret" albümünde türkülerin doğal yapısını bozmadan modern dokunuşlarla icra ediyor. Kartal, “Ozanlar bizlerin fark etmediği, görmediği konuları bizlere göstermeye çalışırlar. İyiyi kötüyü birbirinden ayırarak iyiliğe yönelmemizi sağlarlar. Bunları eserlerinde, nasihat edermiş gibi söylerler. Aşık Veysel kültürel bir mirasımızdır, edebi ilmimizdir. Bizim için bu topraklar için yol göstericidir" diyor.


GELECEK NESİLLERE TANITMALIYIZ

Aşık Veysel’in türkülerinin hem çok sade olduğun hem de türlü zenginlik barındırdığına dikkat çeken Kartal, şöyle konuşuyor: "Aşık Veysel’i bugünkü nesle hatırlatıp bir sonraki jenerasyona da doğru bir şekilde tanıtmamız gerek. O kimi zaman çok iyi bir sosyolog, kimi zaman felsefeci, kimi zaman müzisyen, kimi zaman edebiyatçı, kimi zaman besteci gibi farklı kimliklerle karşıma çıkıyor. Görmeyen gözlerine rağmen gönül gözüyle görerek, kendi yaşadığı dönemi o kadar akıl ve gönül süzgecinden geçirerek mısralara dökmüş ki her bir sözü bizlere nasihat gibi, bir atasözü gibi. Her bir şiirinin vermek istediği mesajı anlamaya çalışıyorum.”


Sanat evi ziyarete açıldı

Aşık Veysel Şatıroğlu’nun adının yaşatılacağı Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi’nin açılışı gerçekleştirildi.Sanat evinin açılışı, ozanın ölümünün 45. yılında düzenlenen törenle yapıldı. Torunu Sebahattin Şatıroğlu “Burası gelecek nesillere aktarılacak bir kültür mirası oldu” dedi.

#Veysel’e Hasret"
#Aşık Veysel
6 yıl önce