|

Zehirli oyuncak toplatılıyor

Barbie ve Tanner oyuncağı imal edilen boyanın güvenlik gereksinimleri ve standartlarına uymadığı gerekçesiyle toplatılıyor.

Aa
00:00 - 14/08/2007 Salı
Güncelleme: 18:37 - 14/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Zehirli oyuncak toplatılıyor
Zehirli oyuncak toplatılıyor

Mattel Oyuncakçılık Ticaret Limited Şirketi, dünya çapında Mattel Inc. (ABD) tarafından yürütülmekte olan ürünlerin geri çağrılması ile uyumlu olarak, Mayıs 2007 - Ağustos 2007 tarihleri arasında üretilen, H6405 ve H6418 kodlu “Cars die-cast” araba serisinden, “Sarge” adlı oyuncağını kendi isteği ile geri çağırarak ürün değişimi gerçekleştireceğini duyurdu.

Mattel Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Lale Demiral imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Türkiye piyasasında Haziran 2007 tarihinde sürülen oyuncağın haki yeşil renkte metal bir araba olduğu kaydedilerek, ürünün kod numarasının, açık bir şekilde ürünün paketi üzerinde belirtildiği aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu oyuncağın üzerindeki boyaların olumsuz sağlık sorunları yaratabilecek seviyede kurşun içerme ihtimali bulunduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“Bununla birlikte burada kaydedilmesi gereken nokta, Türkiye'de veya dünyada başka bir ülkede rapor edilen herhangi bir vakanın bulunmamasıdır. Sarge arabasının geri çağrılması, Mattel'in artan araştırmalar ve üretim tesislerinde devam etmekte olan test prosedürleri sonucudur. Toplatılan ürün, Mattel'in sözleşmeli olarak çalıştığı firmalardan biri olan ve oyuncak parçalarının boyanması işini Hong Ling Da Plastic Cement Products Facility firmasına vermiş bulunan Early Light Industrial Co.Ltd tarafından üretilmiştir. İmal edilen boyanın güvenlik gereksinimleri ve standartlarına uymadığı, Mattel tarafından dünya çapında uygulanan ikincil ürün kontrollerinde anlaşılmıştır. Mattel, derhal daha da geliştirilmiş bir kontrol sistemi uygulamaya karar vermiş ve tedarikçileri tarafından izlenen imalat ve üretim süreçleri ile ilgili olarak ek kontrol noktalarını ilave etmiştir.” Açıklamada, Mattel Oyuncakçılık Ticaret Limited'in ayrıca, Ocak 2007 tarihinden önce Türkiye'de piyasaya sürülen J9472 kodlu “Barbie ve Tanner” bebeğinin sadece çubuk aksesuarını gönüllü olarak geri çağırarak ürün değiştirmesi yapacağı da bildirildi.

Açıklamada, bu aksesuarın geri çağrılması ve değiştirilmesinin, içindeki mıknatısın küçük boyutlarından dolayı söz konusu aksesuardan çıkartılması ve istenmeyen sonuçlara yol açması ihtimaline karşı bir önlem olarak uygulanacağı kaydedildi.

17 yıl önce