|

“Varlığımızın anlamı “Ebedi Hikmetin Peşinde” olmak

'Ekin Sahaf ile Kıraathane Buluşmaları'nda bu hafta gazeteci yazar Nevzat Özkaya “Ebedi Hikmetin Peşinde” Şeyh Sadi Şirazi'yi anlattı.

Yeni Şafak
10:20 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 08:29 - 30/12/2014 Salı
Yeni Şafak

Varlığımızın anlamı ebedi hikmetin peşinde olmakladır, diyen Özkaya, Şark İslam klasiklerinin en önemli eserlerinden sayılan Gülistan ve Bostan ile bu iki şaheserin müellifi Şeyh Sadi Şirazi üzerine sunum yaptı.


Hikmet’in; varlığımızı, dünyaya gelişimizi anlamak ve anlamlandırmak olduğunu söyleyen Özkaya, yaşantımız boyunca da “Ebedi Hikmetin Peşinde” olduğumuzu, Sadilerin, Mevlanaların da bu yolda kandiller olduğunu ifade etti.


Şeyh Sadi Şirazi'nin hayatından önemli anekdotlar aktaran Özkaya, Şirazi'nin Gülistan ve Bostan adlı eserinin en önemli temasının "erdemli insan" yetiştirme olduğunu söyledi.


Cuhuriyet’e kadar geleneksel eğitim kurumlarında ders olarak müfredatta yer alan bu eserlerin şimdiki eğitim sistemimizde olmamasının eksiklik olduğunu sözlerine ekledi.


Toplamda on sekiz bölümden oluşan bu iki eserden bölümler de aktaran Özkaya, proğram sonunda katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.


Programdan sonra her hafta düzenli olarak 18:00-21:00 saatleri arasında yapılan Ekin Sahaf Kitap Mezatı gerçekleştirildi.

#Cumhuriyet
#Şeyh Sadi Şirazi
#Ekin Sahaf Kitap Mezatı
#Gülistan ve Bostan
9 yıl önce