|

İstanbul Boğazı'nda yoğun sis etkili! Meteoroloji 4 Mart 2024 İstanbul hava tahminini yayınladı

Marmara Bölgesinde bulutlu bir gökyüzü görülüyor. Sıcaklık bölgede 15 ile 20 derece aralığında ölçülüyor. Bölgede Salı günü yağışların etkili olması bekleniyor. İstanbul Boğazı'nda, sabah saatlerinde yoğun sis etkili oldu. Sis nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü gözden kayboldu. Peki, sis devam edecek mi? İşte 4 Mart 2024 Meteoroloji hava durumu raporu...

10:29 - 4/03/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Hava durumu
Hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 4 Mart hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre; Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir'in doğusu, Bursa, Çanakkale Osmaniye, Hatay, Ankara, Çankırı, Karaman, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte il il hava durumu...

İSTANBUL'DA SİS ETKİLİ OLDU

İstanbul Boğazı'nda günün ilk saatleri ile birlikte etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Yoğun sis nedeniyle İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin çarpışma riskine karşın sürekli olarak düdük çaldığı görüldü. İstanbul Boğazı'nı tamamen kaplayan sis nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü tamamen gözden kayboldu.

METEOROLOJİ 4 MART 2024 HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir'in doğusu, Bursa, Çanakkale Osmaniye, Hatay, Ankara, Çankırı, Karaman, Sinop, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Ardahan, Kars, Erzurum ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ve Ege ile doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.


BÖLGE BÖLGE HAVA SICAKLIKLARI

Ege Bölgesinde sisli puslu bir hava hakim. Sıcaklık İzmir'de 20, Denizli'de 21, Muğla'da 17, Afyonkarahisar'da 15 derece ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesinde bulutlu bir hava var. Sıcaklık Antalya'da 19, Adana'da 21, Kahramanmaraş'ta 15, Hatay'da 17 derece ölçülüyor.

İç Anadolu Bölgesinin doğu kentlerinde sağanak yağışlar etkili oluyor. Sıcaklık bölgede 10 ile 15 derece arasında ölçülüyor.

Yağış Karadeniz Bölgesinin orta ve batı kesimlerinde görülüyor. Bölgenin kalanında hava parçalı bulutlu. Sıcaklık ise bölgede en yüksek 13-14 derecelerde ölçülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinde sisli-puslu bir hava var. Bölgenin güneyinde karla karışık yağmur etkili olabiliyor. Günün en yüksek sıcaklıkları Kars'ta 7, Malatya'da 14, Elazığ'da 12, Hakkari'de 6 derece ölçülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin genelinde bulutlu bir hava hakim. Sıcaklık bölgede en yüksek 15-16 derecelerde ölçülüyor. Salı günü de bölgede benzer bir hava bekleniyor.



#hava durumu
#istanbul hava durumu
#meteoroloji
2 ay önce