|

4 Mayıs Kocaeli ve Sakarya Cuma namazı vakti ve ezan saatleri!

Kocaeli ve Sakarya Cuma namazı vakitlerini sizler için hazırladık. Bugün camilere akın edecek olan vatandaşlar ezan saatlerini araştırıyor. Diyanet tarafından ise günün namaz vakitleri de paylaşıldı. Sizler de Kocaeli ve Sakarya Cuma namazı vakitlerini merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
08:01 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 09:21 - 4/05/2018 Cuma
Diğer
Kocaeli ve Sakarya Cuma namazı vakitleri haberimizde.
Kocaeli ve Sakarya Cuma namazı vakitleri haberimizde.

Kocaeli ve Sakarya Cuma namazı vakitleri yenisafak.com’da. Sizler için özel olarak hazırlanmış olan namaz vakitleri sayfası üzerinden bulunduğunuz tüm illerde namaz vakitlerini öğrenebilir ve ezanın saat kaçta okunacağını öğrenebilirsiniz. Müslüman alemi için bayram günlerinden biri olan mübarek Cuma gününde Kocaeli ve Sakarya Cuma namazı vakitlerini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kocaeli’nde Cuma ezanı saat kaçta okunuyor?
Diyanet takvimine göre bugün Kocaeli’nde Cuma ezanı saat
13.03’t
e kılınacak.
Sakarya’da Cuma ezanı saat kaçta okunuyor?
Diyanet takvimine göre bugün Sakarya’da ise Cuma ezanı saat
13.01’de
kılınacak.
Cuma namazı nasıl kılınır?

Cuma namazı, Cuma günü camide öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Önce ilk sünnet tıpkı öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sünnetin ardından imam-hatip minbere çıkarak oturur. Müezzin, iç ezanı okur. Ezandan sonra imam-hatip kalkarak iki kısımdan oluşan hutbeyi okur. Hutbede cemaati dinî konularda bilgilendirici ve yönlendirici konuşma yapar. Hutbe okunduktan sonra imam-hatip minberden inerek cemaatin önüne geçer ve cemaate iki rekât Cuma namazı kıldırır.

İmam-hatip, Cuma namazının farzına ve cemaate imam olmaya, cemaat de Cuma namazına niyet eder. Tıpkı cemaatle kılınan sabah namazı gibi iki rekât Cumanın farzı kılınır.

Cuma namazında imam-hatip, Fatiha ve zamm-ı sûreyi sesli olarak okur.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, cumanın son sünneti kılınır. Bu sünnet, öğlenin ilk sünneti gibi kılınır. Böylece Cuma namazı tamamlanmış olur.

Son olarak 4 rekat zuhr-i ahir namazı ve 2 rekat vaktin sünneti de kılınır. Zuhr-i ahir namazı, öğle namazının farzı gibi kılınır sadece "Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" diye niyet edilir.

#Kocaeli
#Sakarya
#Namaz vakitleri
6 yıl önce