|

28 ülkeden 50 ressam Soma''da

28 ülkeden 50 ressam, Soma''da yaşanan acıyı resmetti. KTO Karatay Üniversitesi''nin 4''üncüsü düzenlenen ''Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat Günleri'' kapsamında ''Sevgi ve Barış'' konulu resim çalıştayına katılan 28 ülkeden 50 ressam, Soma''da yaşanan acıyı resmetti.

İha
00:00 - 21/05/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:15 - 21/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
28 ülkeden 50 ressam Soma''da
28 ülkeden 50 ressam Soma''da

Resim tamamlandıktan sonra açık artırmaya satışa sunulacağı ve elde edilecek gelirin de Soma''ya bağışlanacağı belirtildi.

KTO Karatay Üniversitesi tarafından 4''üncüsü düzenlenen Uluslararası Bilim, Kültür ve Sanat Günleri kapsamında ''Sevgi ve Barış'' konulu resim çalıştayı 28 ülkeden 50 ressamın katılımıyla başladı. Üniversitenin atölye bölümünde bir araya gelen yabancı ve Türk ressamlar yerel motifleri kullanarak barışı ve sevgiyi resmedecek.

DÜNYA RESSAMLARINDAN ''SOMA'' MESAJI

Resim çalıştayına katılan ressamlar Manisa''nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasına da unutmadı. Maden kazasında hayatını kaybeden 301 madencinin üzüntüsünü yaşayan ressamlar tuvallerine ''Soma'' acısını resmetti.

SERGİ 24 MAYIS'TA

Resim çalıştayına katılan ressamlardan Sırbistanlı Stojan Milanov, etkinliğin çok yüksek bir kalitede olduğunu ifade ederek, bu etkinlikte olmaktan onur duyduğunu söyledi.

Kamerunlu ressam Raphael Che Suh ise, çizdiği resimde Konya hakkında çok geniş bir kültürün bulunduğunu ifade etti. Kübalı ressam Mauricio Alfonso Naya da, resminde Mevlana, Mesnevi ve bazı hayvan simgelerini kullandığını bunların anlam ve hikayelerinin farklı olduğunu dile getirdi.

18-23 Mayıs arasında gerçekleştirilecek atölye çalışmalarının ardından çalıştay 24 Mayıs''taki sergiyle sona erecek.

10 yıl önce