|

Andy Warhol Pera Müzesi'nde

Pop Sanatı'nın en önemli temsilcilerinden Andy Warhol, en bilinen çalışmalarıyla ilk kez bugün Türkiye'de hayranlarını bekliyor.

.
00:00 - 7/05/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:09 - 7/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Andy Warhol Pera Müzesi'nde
Andy Warhol Pera Müzesi'nde

'Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat' sergisinde, Pop Sanatı'nın en önemli isimlerinden Andy Warhol'un (1928-1987) Campbell's Soup, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler dizilerinin yanı sıra Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleri de yer alıyor. 20. yüzyılda dünyanın sanata bakışını değiştiren, Amerikan kültürüne yeni bir boyut getiren ve döneme damgasını vuran Andy Warhol'un Pera Müzesi'nde iki kata yayılan sergisinde, Slovak asıllı sanatçının Slovakya Modra'daki Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 87 yapıtı arasında daha önce Türkiye'de sergilenmeyen ipek baskı dizileri ve desenleri de yer alıyor.


Yeğeni amcasını anlatacak


Andy Warhol'un yeğeni James Warhola, amcası hakkında 18 Mayıs Cumartesi 15:00'te bir konferans verecek. 11 Mayıs Pazar günü saat 11:00'de ise çocuklar için yazdığı 'A Pop Adventure: Uncle Andy' (Bir Pop Macerası: Andy Amca) adlı kitabından bölümler okuyacak.

10 yıl önce