|

Ararat İstanbul Bienali'nde

10. Uluslararası İstanbul Bienali'nde Türkiye'de çok tartışılan "Ararat" filminin yönetmeni Ermeni sinema yönetmeni Atom Egoyan'ın da bir yapıtı da bulunuyor.

Anka
00:00 - 7/08/2007 Salı
Güncelleme: 10:05 - 7/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Ararat İstanbul Bienali'nde
Ararat İstanbul Bienali'nde

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan , 8 Eylül-4 Kasım tarihleri arasında İstanbullular ile buluşacak. 35 ülkeden yaklaşık 100 sanatçı ve sanatçı grubunun 150'yi aşkın projesinin yer alacağı bienalde sergilenecek eserler arasında,

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 10. Uluslararası İstanbul Bienali, 8 Eylül tarihinden itibaren İstanbullular ile buluşacak. Türkiye'den ve dünyadan 96 sanatçı ve sanatçı grubunun katılacağı bienal, 4 Kasım 2007 tarihine kadar sürecek.

Bu yılki küratörlüğünü sanat eleştirmeni ve küratör Hou Hanru'nun üstlendiği 10. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Manifaturacılar Çarşısı ve Tophane'deki 3 no.lu Antrepo olmak üzere 3 ana sergi mekânında 150'yi aşkın proje sergilenecek. Bienal'de ayrıca İstanbul'un çeşitli bölgelerine yayılmış 13 özel proje de yer alıyor.

Ana teması Hou Hanru tarafından “İmkânsız Değil, Üstelik Gerekli – Küresel savaş çağında iyimserlik” olarak belirlenen bienal, bu yıl modernliğin karmaşık ve çeşitli biçimleri ile ilgili farklı kültürel bağlamları ve sanatsal görüşleri ortaya çıkarmanın bir yolu olarak kentsel olgulara ve mimari gerçekliğe odaklanacak.


"ARARAT" FİLMİNİN YÖNETMENİ

10. Uluslararası İstanbul Bienali'nde, 35 ülkeden yaklaşık 100 sanatçı ve sanatçı grubunun 150'yi aşkın projesi sergilenecek.

Bienale bu yıl Türkiye'den Apartman Projesi, Selçuk Artut, Kutluğ Ataman, Fikret Atay, Ramazan Bayrakoğlu, Ege Berensel - Serhat H. Yalçınkaya - Banu Ornat, Banu Cennetoğlu, Burak Delier, Extramücadele, İdil Elveriş - Zeren Göktan, Hafriyat, Erdem Helvacıoğlu, Emre Hüner, K2, Ömer Ali Kazma, Ferhat Özgür, studioKAHEM ve Sarkis katılıyor.

Türkiye'de çok tartışılan "Ararat" filminin yönetmeni Ermeni sinema yönetmeni Atom Egoyan da bienalin yabancı konukları arasında bulunuyor.

İKSV yetkililerinin ANKA'ya yaptığı açıklamaya göre, Egoyan, bienale bir eseri katılacak ancak Türkiye'ye gelmeyecek. Egoyan'ın 2002 yılında çektiği ve "Ermeni Soykırımı"nı anlatan "Ararat" (Ağrı Dağı) filmi Türkiye'de büyük tepkiye neden olmuş, filmin Türkiye haklarını satın alan Belge Film, gelen tepkiler üzerine filmin Türkiye'deki gösterimini iptal etmişti.

10. Uluslararası İstanbul Bienali'ne katılacak diğer yabancı sanatçılardan bazıları ise şunlar: Hamra Abbas, Vahram Aghasyan, Buthayna Ali, Allora Calzadilla, Jonathan Barnbrook, Justin Bennett, Ursula Biemann, Bik Van der Pol, Cao Fei, Lia Chaia, Paul Chan, Chen Hui-Chiao, Chen Chieh-Jen, Claire Fontaine, Teddy Cruz, Nancy Davenport, Christoph Fink, Nina Fischer - Maroan El Sani, Vicky Funari - Sergio de la Torre, Bodil Furu - Beate Petersen, Rainer Ganahl, Jean Baptiste Ganne, Gimhongsok, Renée Green, Ivan Grubanov, Ha Za Vu Zu, Lordy Rodriguez, Sam Samore, Fernando Sanchez Castillo, Allan Sekula, Taro Shinoda, Sophia Tabatadze, David Ter-Oganyan, Yan Pei Ming, Yan Lei, Yang Jiechang, Tomoko Yoneda.

17 yıl önce