|

Aşkının hikayesini karikatürlerle anlattı

Nevşehir'in Avanos ilçesinde yaşayan Osman Şimşek kız arkadaşı ile olan 12 yıllık birlikteliğinin hikayesini anlattığı karikatürlerini kitap haline getirdi.

Aa
00:00 - 25/11/2013 Pazartesi
Güncelleme: 11:50 - 25/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Aşkının hikayesini karikatürlerle anlattı
Aşkının hikayesini karikatürlerle anlattı

Avanos'ta bir fotoğraf stüdyosunda çalışan genç karikatürist Şimşek, 8. sınıfta tanıştığı ve 2 ay önce nişanlandığını kız arkadaşına olan aşkını karikatürlerle ifade etti.

Şimşek, "Yıllar Sonra" adını verdiği ve 172 sayfadan oluşan kitabının ikinci sayısı içinde çizimlere başlarken, ikinci kitabının ilk çalışması ise kız isteme sahnesini anlatan çizimlerinden oluşuyor.

Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nü bitirdiğini ve 13 yıldır resimle iç içe olduğunu söyledi.

Son 8 yılda da karikatüre ilgi duymaya başladığını ve bu yönde kendini geliştirip çizimler yaptığını belirten Şimşek, "İlkokul yıllarından bu yana resim yapıyorum. Bu alanda yeteneğim var ve eğitimimi de bu alanda aldım. 2 yıl önce Güzel Sanatlar Fakültesinden mezun oldum. Özellikle son 8 yılda karikatüre ağırlık verdim. Şu anda bir fotoğraf stüdyosunda çalışıyorum ve hobi olarak da karikatür çizmeye devam ediyorum. Bir günlük gibi her anımı karikatüre aktarıyorum" dedi.

Nişan ve düğün süreçlerini de karikatürlerle anlatacak

8. sınıfta tanıştığı kız arkadaşıyla 12 yıllık birlikteliğinde unutulmayan anları 5 yıl önce çizimlerle anlatmaya kararı verdiğini belirten Şimşek, "Nişanlımla ilk tanıştığım günden başlayarak, üniversite yıllarına kadar uzanan dönemin çizimlerini kitaplaştırdım, şimdi ikinci kitabın çalışmalarına başladım. İkinci kitapta üniversite sonrası ile nişan törenini anlatacağım, son kitabın konusu ise düğün olacak" diye konuştu.

Nişanlısıyla 12 yıl önce başlayan arkadaşlıklarında birbirlerinden haber almadıkları bir dönem de olduğunu anlatan Şimşek, şöyle devam etti:

"Biz 8. sınıfın son aylarında arkadaş olduk. Okul bitince nişanlım ve ailesi iş sebebiyle İstanbul'a göç ettiler. Onlar gittikten sonra da bir süre görüştük ve daha sonra irtibatımız kesildi. Ama ona olan sevgim hiç bitmedi. Bu şekilde uzun süre hiç görüşemedik. Daha sonra üniversiteyi kazandım ve Balıkesir'e gittim. Hem okuyordum hem de çiğ köfte satan bir iş yerinde çalışıyordum. Bu sırada nişanlımın kardeşi de üniversiteyi kazanıp Balıkesir'e gelmiş. Bir gün nişanlım ve kardeşi tesadüfen benim çalıştığım iş yerine geldiler. 4 yıl sonra ilk defa orada karşılaştık ve telefonlarımızı alıp yeniden konuşmaya başladık. O günden bu yana da hiç ayrılmadık. Bu dönemlerde duygularımı hep karikatüre yansıttım. İyi günleri, kötü günlerimizi, hüzünlerimizi de çizgilere döktüm. Hele de Balıkesir'deki karşılaşmamızı hiç unutamıyorum. Kitabıma da ismini veren o günkü karşılaşmadır. Çizimlerimi yıllar sonra nişanlımla paylaştığımda o da çok duygulandı ve mutlu oldu."

Anılarını bu şekilde kitaplaştırmanın mutluluğunu yaşadığını çocuklarına da güzel bir anı olacağını düşündüğünü anlatan Şimşek, "Maceralı bir süreçten birbirimize kavuştuk. 2 ay önce nişanlandım. İnsanın bir sanat dalına yeteneği olması çok güzel. Sanatçılar duygularını neye yetenekleri varsa o şekilde ifade edebiliyor. Sesim güzel olsaydı türkü yakardım. Ama benim yeteneğim resmeydi o yüzden karikatürle anlattım. Şimdi sırada düğünümüz var. Düğünümüzü de karikatürle anlatacağım. Ardından belki çocuklarımızı da çizerim. Geleceğe bir hatıra olarak kalır" diye konuştu.

10 yıl önce