|

Daniel Canogar sergisi

artON, İstanbul Bienali'ne paralel olarak, sezon açılış sergisini 'new media art' denilince akla ilk gelen isimlerinden Daniel Canogar'ın Türkiye'deki ilk solo sergisiyle gerçekleştiriyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 26/07/2013 Friday
Güncelleme: 14:09 - 26/07/2013 Friday
Yeni Şafak
Daniel Canogar sergisi
Daniel Canogar sergisi

Geçtiğimiz yıl, Daniel Canogar'ın ''Spin'' adlı enstalasyonuna Contemporary Istanbul'daki standında yer veren artON''un galeri mekanında gerçekleşecek sergi 10 Eylül – 5 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek.

''Vortex'' adını taşıyan sergide sanatçının, fotoğrafları ve enstalasyonları yer alıyor. Borusan Art Center'ın koleksiyonunda da eserleri bulunan sanatçının sergide yer alacak çalışmaları arasında, gündelik hayatımızda sıklıkla karşımıza çıkan ve kullandığımız nesnelerin bireyle olan ilişkisini kendine özgü bir dille kurguladığı fotoğrafları da bulunuyor.

Daniel Canogar, Biyografi

Daniel Canogar, 1964 doğumlu. 1990 yılında NYU ve International Center for Photography''den sanat üzerine mastırını tamamladı. Görsel sanatçı olan Canogar''ın işleri fotoğraf, video ve enstalasyon sanatı üzerine kurulu.

Daniel Canogar''ın pek çok halka açık sanat çalışmaları bulunuyor. Bunların arasında, Houston Center''da ki açık alanda ''Waves'' adını verdiği LED tuğlalardan oluşan sabit bir heykel enstalasyonu, 2010''da Brüksel''de ki Birleşmiş Milletler Konseyi''nde yer alan esnek LED ekrandan oluşan ''Travesías'', Madrid''de Manzanares Gölü''nün üzerindeki iki köprüye kurulan ve Avrupa''nın en büyük fotomozaik''i ''Constelaciones'', Napoli''de ki Arensa Tren İstasyonu''nda bulunan ''Nodi'' adını verdiği iki dev fotoğraf ve Rio de Janeiro, Madrid ve Roma''da sergilenen ''Clandestinos'' adını verdiği video projeksiyon çalışmaları yer alıyor.

Yakın dönem çalışmaları arasında, ''Asalto New York'' adını verdiği Brooklyn''de terkedilmiş bir fabrikanın ön cehpesine kurduğu bir video projeksiyonu, Buenos Aires''te ''Latidos'' adlı solo sergisi, Madrid''te ''Vórtices'' adında suyun halleri ve süreklilik üzerine bir sergisi bulunmaktadır. Ayrıca, New York''ta ''Synaptic Passage'' adını verdiği bir enstalasyonu ve 2011 Sundance Film Festivali''nde bulunan iki ayrı enstalasyonu da sergilenmiştir.

Sanatçının, Madrid''de ki Reina Sofia Contemporary Art Museum''da, Palacio Velázquez ve Max Estrella Gallery''de, New York''taki Bitforms Gallery''de, Lizbon''da Filomena Soares Gallery''de, İstanbul''da ki Borusan Contemporary''de ve Cenevre''de ki Guy Bärtschi Gallery''de eserleri sergilenmektedir. Bunların yanı sıra, Barselona''da ki Santa Mónica Art Center, Milano''da ki Mimmo Scognamiglio Artecontemporanea, Düsseldorf''ta Kunstsammlung Nordrhein Westfallen, Berlin''de ki Hamburger Banhof Museum, Ohio''da ki Wexner Center for the Arts, New York''ta American Museum of Natural History ve Pittsburgh''de ki Andy Warhol ve Mattress Factory Museum da sanatçının eserleri bulundurmaktadır.

Yayınlanan kitapları arasında 1992''de ''Ciudades Efímeras: Exposiciones Universales, Espectáculo y Tecnología'' ve 2003''te yayınlanan ''Ingrávidos'' bulunuyor. Ayrıca sanatçının ''new media art'' , fotoğraf ve mimari görseller üzerine pek çok makalesi de bulunmaktadır.


11 years ago