|

Dolmabahçe'de 'Sultan ve Sufi' konferansı

TBMM Milli Saraylar tarafından her ay düzenlenen ''Saray Konferansları''nın bu ayki konuğu; İslam tasavvufu ve tasavvuf felsefesi uzmanı Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 20/02/2013 Çarşamba
Güncelleme: 09:17 - 20/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Dolmabahçe'de 'Sultan ve Sufi' konferansı
Dolmabahçe'de 'Sultan ve Sufi' konferansı

Prof.Dr. Kılıç, tasavvufun sosyal hayattaki, sanattaki ve tarihteki izlerini incelemiş ve ülkemizin akademik hayatında tasavvuf üzerine evrensel anlamda çalışma yapmış isimlerden.

Marmara Üniversitesi Tasavvuf Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Prof. Dr. Kılıç''ın, ''Sultan ve Sufi: Osmanlı Sultanlarının Tasavvufla İrtibatı'' konulu konferansı 21 Şubat Perşembe günü saat 16.30''da Dolmabahçe Sanat Galerisi''nde gerçekleştirilecek.

Mahmud Erol Kılıç

Prof. Dr. Kılıç, Merkezi Tahran'da bulunan İslam Konferansına Üye Ülkeler Parlamentolar Birliği (İKÖPAB Genel Sekreterliği 2008, ayrıca merkezi Oxford''ta bulunan Muhyiddin Ibn Arabi Society''nin şeref üyesi ve Islamic Manuscript Association TIMA)'nın da yönetim kurulu başkanlığını yapmakta. Kendisinin ''Sufi ve Şiir'', ''Evvele Yolculuk'', ''Şeyh-i Ekber'', ''Hermesler Hermesi'', ''Anadolu'nun Ruhu'' adlarında eserleri bulunuyor.


11 yıl önce