|

Ferid Hasanov Türkvizyon'a katılacak

Eskişehir'de, "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" etkinlikleri kapsamında 23 Aralık'ta düzenlenecek "Türkvizyon Şarkı Yarışması"nda, Azerbaycan'ı Ferid Hasanov temsil edecek.

Aa
00:00 - 23/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:14 - 23/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Ferid Hasanov Türkvizyon'a katılacak
Ferid Hasanov Türkvizyon'a katılacak

Azerbaycan Devlet Genç Seyirciler Tiyatrosu'nda 20 Kasım'da gerçekleştirilen ülke finalinin ardından jüri üyeleri Ahmet Koç, Mübariz Tagigev, Nigar Camal, Eldar Mansurov, Cevher Hasanzade ve Vada Karovin'in yaptığı değerlendirme sonucu birinciliğe, Hasanov layık görüldü.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Akkuş, sonucun ilan edilmesinin ardından yaptığı konuşmada, finale kalan 10 kişiyi tebrik etti.

Başkentlik kapsamında yıl başından bu yana birçok etkinliğe imza atıldığını belirten Akkuş, şöyle konuştu:

"Türk Dünyası Kütür Başkenti etkinliklerimizi Türkvizyon Şarkı Yarışması ile taçlandıracağız. Azerbaycan ve Türkiye kardeştir. Eskişehir olarak bütün Türk dünyasını kucakladık. Türkvizyon Şarkı Yarışması ilk kez gerçekleştiriliyor. Bu yarışma gelecek yıl da devam edecek. Azerbaycan'daki yarışma, Türkvizyon'un geleceği için umutlandırdı. Azerbaycan'ın Türkvizyon'da başarılı bir performans sergileyeceği muhakkak. 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ve Yunus Emre'nin kenti Eskişehir'de, 24 ülkeyi ve 300 milyonluk Türk dünyasını misafir edeceğiz. Azerbaycan'ı temsilen jüri üyesi olarak Cevher Hasanzade'nin katılımı da bizi onurlandıracaktır."

Hasanov ise birinci seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Finalde kendisine rakip olan arkadaşlarını tebrik eden Hasanov, "400 kişi arasından birinci olmak zordu. Türkiye'de ülkemi temsil edeceğim. İyi bir derece almayı bekliyorum" ifadesini kullandı.

10 yıl önce