|

Film Festivali çocukları unutmadı

İstanbul Film Festivali çocuklar için hazırladığı programda, dünya festivallerinde gösterilmiş üç önemli animasyonu sunuyor

00:00 - 9/04/2010 Cuma
Güncelleme: 23:39 - 8/04/2010 Perşembe
Yeni Şafak
Film Festivali çocukları unutmadı
Film Festivali çocukları unutmadı

İstanbul Film Festivali son dört olduğu gibi bu yıl da çocuklar için özel bir program hazırladı. Çocuk Mönüsü bölümünde uluslararası festivallerde izleyicinin beğenisini kazanmış üç film var. “Elma ve Elma Kurdu”, “Sevimli Penguen” ve “Elenore'un Sırrı” festival boyunca hafta sonları 13.30 seanslarında Kadıköy ve Nişantaşı CityLife (City's) sinemalarında izlenebilecek.

“Elma ve Elma Kurdu/ The Apple & The Worm”, Kocaman, kırmızı ve kibirli Torben isimli elmanın, kabuğundan başını uzatıveren bir kurtçukla birlikte hayatının nasıl alt üst olduğunu anlatıyor. Film simültane Türkçe seslendirmeli olarak minik izleyiciye ulaşacak. “Sevimli Penguen / Yona Yona Penguın” ise Galaxy Express 999 ve Metropolis'le tanınan Japon anime ustası Rintaro'nun son filmi, hayal dünyasına seyahat eden üç çocuk hakkında renkli bir canlandırma. Penguen paltosu ile birlikte tehlikeli bir maceraya atılan küçük Coco'nun hikayesi izleyeni hayran bırakacak. Bir diğer film, “Eleanore'un Sırrı/ Elenore's Secret” adlı animasyon da yedi yaşındaki Nathaniel'in fantastik maceralarını anlatıyor. Yaşlı eksantrik teyzesi, ölünce evini Nathaniel'in ailesine, kitaplarını ise henüz okumayı bilmeyen Nathaniel'e bırakır. Ama bu kitaplar büyülüdür.


14 yıl önce