|

Hattat Bilal Akkaya sergisi

Geleneksel hat çizgisini modern bakış açısıyla yorumlayan Hattat Bilal Akkaya'nın sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisinde gerçekleşecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 26/07/2013 Cuma
Güncelleme: 15:35 - 26/07/2013 Cuma
Yeni Şafak
Hattat Bilal Akkaya sergisi
Hattat Bilal Akkaya sergisi

Hattat Bilal Akkaya'nın, ÖNDER hamiliği, Kuveyttürk ve Milli Saraylar'ın desteği "Çizginin Zarafeti" ismi ile hazırlanan modern hat sergisi sanatseverleri bekliyor.

Sergi, açılışı 29 Temmuz Pazartesi günü saat 12.30'da Dolmabahçe Sanat Galerisinde yapılacak.

Hattat Bilal Akkaya kimdir?

1964 yılında, Zonguldak'ın Devrek ilçesinde doğan Bilal Akkaya, ilk ve orta öğrenimini 1984'te Adapazarı'nda tamamladı. Lisede iken, Hattat Ali Rüştü Oran'dan İskenderpaşa'da hat dersleri almaya başladı. Yedi yıl boyunca hat eğitimi gören sanatçı; sülüs, nesih ve rika hatlarını mesk etti ve Süleymaniye Camii''si imamlarından Hattat Saim Özel'den icazet aldı. 1985 yılında, Islami ilimler alanında eğitim almak üzere Suriye'ye gitti. Burada, örgencilere hat dersleri verdi. 1988 yılından bugüne, reklam sektörü ve sanat dünyasında faaliyet gösteren Bilal Akkaya, geleneksel hat çizgisini, modern bir bakış açısı ile yorumlayarak, klasik hat meski kullanımından farklı, orijinal ve yenilikçi tasarımlar oluşturmaktadır.

11 yıl önce