|

"ISTANBUL/IN SITU" sergisi

Fransız sanatçı Catherine Van den Steen'in eserlerlerinden oluşan "ISTANBUL/IN SITU" sergisi, 30 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Aa
00:00 - 8/11/2013 Cuma
Güncelleme: 09:19 - 8/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
"ISTANBUL/IN SITU" sergisi
"ISTANBUL/IN SITU" sergisi

Sergiye ev sahipliği yapan GAMA Art Gallery'den yapılan yazılı açıklamaya göre; Steen, İstanbul sokaklarında çektiği siyah-beyaz fotoğrafları tek renk boyayarak ve evlerinde ziyaret ettiği insanlara sorduğu sorulardan yola çıkarak tuvale aktardığı portrelerde, şehre iki yönlü bir bakış açısı getirdiği tabloları, İstanbullu sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sanatçının çalışmaları 2010 yılında Liege, Anvers, Brüksel ve 2011 yılında Paris'te sergilendi.

"ISTANBUL/IN SITU" adını verdiği serginin ön çalışmalarını İstanbul'da altı hafta boyunca kendi evleri, ortamlarında biraraya geldiği onlarca kadın ile görüşerek yapan sanatçı, kadının yaşadığı toplum tarafından nasıl görüldüğü, toplumun dayattığı imajı, kadının gerçekte nasıl olduğunu, neler hissettiğini röportajlar yaparak eserlerine yansıttı.

Sanatçı, "Buralı kadınlar" adlı portrelerinden oluşan serisi ile İstanbullu kadınların evlerini ve yaşadıkları çevreyi inceliyor.

Seriyle kadınının toplumdaki ve kendi özel yaşamlarındaki gelişimi sorgulanırken, sergi bu kadınların hayatlarına hem içeriden hem de dışarıdan bakarak, bugünkü kentlerin değişimine de genel bir bakış sunuyor.

Çektiği fotoğraflar üzerinde bunlardan ikisi floresan olmak üzere dört canlı renk kullanan sanatçının, 1 Kasım'da açılan sergisi, 30 Kasım'a kadar, Salı'dan Cumartesi'ye 11.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

10 yıl önce