|

İtalyan sanatçılar Türkiye'yi eserlerine yansıttı

İtalyan sanatçıların, Türkiye'yi ziyaret ettiklerinde akıllarında kalanları yansıttığı resim ve heykel koleksiyonundan oluşan "Permanenza" sergisi Roma'da açıldı.

Aa
00:00 - 24/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 10:10 - 24/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
İtalyan sanatçılar Türkiye'yi eserlerine yansıttı
İtalyan sanatçılar Türkiye'yi eserlerine yansıttı

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşavirliği'nin evsahipliği yaptığı sergi, aralarında Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil ve Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy'un da bulunduğu kalabalık bir davetli grubunun katıldığı törenle açıldı.

Kendisini Türkiye sevdalısı olarak tanımlayan Angelo Andriuolo ile Francesco Giulio Farachi'nin kuratörlüğünde hazırlanan "Permanenze" sergisinde, Sabrina Carletti, Lucia Ciaccia, Ugo Cossu, Valerio De Filippis, Massimo Franchi, Pasquale Nero Galante, Giancarlo Montuschi, Claudio Orlandi ve Antonio Taschi'nin 18 eseri sergileniyor.

Resim ve heykellerden oluşan sergide, sanatçıların Türkiye'den en çok İstanbul, Bodrum, Pamukkale, Nemrut Dağı ve kaftan gibi unsurları eserlerine taşıdıkları görülüyor.

Serginin kuratörlerinden Angelo Andriuolo, "Türkiye'ye karşı büyük bir sevgim var. Birçok kez gittim İstanbul'a ve pek çok Türk dostum var. Türkiye'yi ziyaret etmiş olan tanıdığım sanatçı arkadaşlarımdan gördükleri Türkiye'yi yorumlamalarını istedim" dedi.

"Permanenze" sergisi, 22 Kasım'a kadar gezilebilecek.

11 yıl önce