|

"Dünya Müzik Festivali" başlıyor

'WOMİST - İstanbul Dünya Müzikleri Festivali'nin üçüncüsü 15-29 Kasım 2012 tarihleri arasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün Himayesinde, Pi Production organizasyonu ile gerçekleştiriliyor.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 14/11/2012 الأربعاء
Güncelleme: 10:47 - 14/11/2012 الأربعاء
Yeni Şafak
"Dünya Müzik Festivali" başlıyor
"Dünya Müzik Festivali" başlıyor

Sanat yönetmeni Özdem Petek, Womist'in amacının merkeze odaklı müzik konserlerini İstanbul halkının yararlanabileceği diğer semtlere yaymak olduğunu belirterek, Carla Pires ve Forabandit konserleri dışındaki tüm konserlerin ücretsiz yapılacağını açıkladı.

Portekiz'in önemli fado yorumcularından Carla Pires, 15 Kasım akşamı saat 21.00'de Salon İKSV'de sahne alacak. Portekiz gitarı, klasik gitar ve akustik bastan oluşan grubu eşliğinde şarkılarını söyleyen Pires, şarkılarında hüznü ve sevinci dinleyicilerine aktarmaktaki başarısıyla, "fado"ların en seçkin temsilcilerinden biri.

16 Kasım, Dünya Flamenco günü. Manuel ve Işıl Reina'nın birlikte turdukları Flamenco Reina Grubu, aşinası olduğumuz Endülüs esintilerini hissettirecek. İBB Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde yer alacak gösteri, 16 Kasım günü saat 20.00'de başlayacak.

Repertuarlarında Arnavut, Türk, Boşnak, Kosova, Makedon, Hırvat, Bulgar, Yunan müziklerini kucaklayan Kosova grubu Kuarteti Pentagram'ın, Funk-jazz, evergeen, klasik ve pop tarzında yorumladıkları eserleri, Anita Ahmeti'nin vokali eşliğinde, 21 Kasım saat 20.00'de İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Rajastan, çingenelerin kalbinde kuşaktan kuşağa uzanan zengin ve ünlü müzikal mirasa sahip olan Hindistan'ın bir bölgesi. Dhoad Gypsy Band, Rajastan'ın benzersiz ritmik hızı ve karmaşıklığı içinde, seyirciyi ve sanatçıyı bir trans halinde buluşturan müziğiyle, tutkulu ve unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Konser 27 Kasım günü saat 20.00'de İBB Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde.

İranlı Mahsa & Marjan Vahdat'ın müziğinin kökleri, klasik İran şarkı geleneğine uzanıyor. Mahsa, Tahran Üniversitesindeki öğreniminde ve geleneksel müziğin ustalarından aldığı özel derslerde özgün bir şarkı tekniği geliştirdi. Kardeşi Marjan Vahdat da, Mahsa ile aynı yıllarda müzik dünyasına adım attı. Minoo Mohebbi'den piyano, Maleki'den geleneksel İran şarkı tekniği, Romin Kakavanol ve Masoud Shoari'den setar dersleri aldı. Eşşiz bir yorum ve ses rengine sahip olan Mahsa ve Marjan Vahdat, 28 Kasım, saat 20.00'de İBB Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'ndeki konserlerinde dinleyicilerine mükemmel bir gece vaat ediyor.

Forabandit, Fransız, Türk ve İranlı üç müzisyenin birlikteliğinden doğdu. Fransa'nın güneyi Oksitan dünyasının ozanlarının gazel geleneğine çağdaş bir bakış açısı kazandıran mandolin sanatçısı, şarkıcı Sam Karpenia ve gezgin ozanların temsilcisi Anadolu aşıklarının şarkılarını ölümsüzleştiren Ulaş Özdemir, geleneksel şarkıları yeni bir yorumla sunuyorlar. Bijan Chemirani'nin vurmalı çalgılarda çıkardığı acem ritmi ise, bu iki genç şairin bestelerine ahenk katıyor. Konser, 29 Kasım saat 20.00'de Fransız Kültür Merkezinde. Konser öncesi, saat 19.00'da sanatçıların katılacağı 'Trubadur ve Aşıkların Dünyasında Şiir ve Müzik' konulu bir söyleşi var.


٪d سنوات قبل