|

meb.gov.tr giriş - 4 Ağustos MEB ehliyet sınav sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan ehliyet sonuçları açıklandı. Sürücü adayları, MEB'in meb.gov.tr resmi internet sitesi T.C. kimlik numaralarıyla giriş yaparak ehliyet sonuçlarını sorgulama yapabilirler. İşte 4 Ağustos günü yapılan ehlliyet sonuçları...

Yeni Şafak
10:12 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:58 - 16/08/2018 Perşembe
Diğer
​Ehliyet sonuçları açıklandı ve meraklı bekleyiş sona erdi.
​Ehliyet sonuçları açıklandı ve meraklı bekleyiş sona erdi.

Ehliyet sonuçları açıklandı ve meraklı bekleyiş sona erdi. Sürücü belgesi almak isteyen sürücü adayları yazılı olarak girmiş olduğu MTSKS sınavında ilk yardım, motor bilgisi ve trafik bilgisi sorularını yanıtladı. Bu ehliyet sınavından en az 70 puan alan adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. Direksiyon sınavından da en az 70 puan almaları durumunda sürücü belgesini ilgili kurumlardan alabilecekler. Peki binlerce kişinin girmiş olduğu ehliyet sınav sonuçları nasıl sorgulanır? İşte 4 Ağustos ehliyet sonuçları...

EHLİYET SONUÇLARI AÇIKLANDI

4 Ağustos 2018 tarihinde yapılan ehliyet sınav sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlar, MEB'in resmi internet sitesi

adresi üzerinden erişime açıldı. Ayrıca sonuçlar, e-devlet üzerinden de öğrenilebilir.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Yazılı sınavdan geçer not alan adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Direksiyon sınavının ne zaman yapılacağı ise kayıtlı olunan kurs tarafından belirlenecek.

EHLİYET SINAVINA İTİRAZ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Ehliyet sınav sorularına, cevaplarına ya da sonuçlarına yapılacak olan itirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından sonraki 10 gün içerisinde yapılmalıdır. Bu süre içinde itiraz dilekçesi yazılarak ilgili kurum olan Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne yollanmalıdır.

İtiraz başvuruları için Ziraat Bankası, Halk Bankası veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden birisine ‘’Kurumsal Tahsilat Programı’’ aracılığıyla 20 TL itiraz ücreti yatırılması gereklidir. Ücretin ödendiğine dair makbuzu da alıp itiraz dilekçesine eklemelisiniz. Başvurusu, sınavı geçersiz sayılan adaylar ile sınava girmeyen adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Faksla yapılan itirazlarda dikkate alınmayacak olup itirazların cevaplanma sürecinde ÖDSGM’nin genel evrak kayıt tarihleri esas alınacaktır.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

GELECEK EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN?

2018/MTSKS-4 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-5 22 ARALIK

2018 (saat 14.00)2018/MTSK e-Sınavı e-Sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 (yedi) günü yapılacaktır.

#ehliyet
#ehliyet sonuçları
#ehliyet sınav sonuçları
#meb.gov.tr
6 yıl önce
default-profile-img