|

Meteoroloji uyarmıştı: Mersin'de sağanak ve dolu etkili oluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Mersin’de sağanak yağış bekleniyor. Mersin'in Silifke ve Aydıncık ilçelerinde sağanak ve dolu, hayatı olumsuz etkiliyor. İlçede sabah saatlerinde başlayan ve etkisi artarak devam eden sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Peki Mersin’de hava nasıl olacak, yağışlar ne kadar sürecek?

14:32 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 14:38 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Mersin hava durumu
Mersin hava durumu

Mersin'de öğleden sonra kuvvetli sağanak yağış etkili olurken, Silifke ve Aydıncık ilçesinde yer yer dolu da dağdı. İlçede sabah saatlerinde başlayan ve etkisi artarak devam eden sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bazı işletmelerdeki çalışanlar, dükkanlarına su girmemesi için önlem aldı.

Akdere, Işıklı, Yeşilovacık ve Pelitpınarı mahallelerinde sağanağın ardından aniden bastıran dolu nedeniyle tarım alanları beyaza büründü.

Akdere Mahallesi'nde salatalık ekili bazı seraların camları kırıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, zarar gören alanlarda hasar tespit çalışması başlatacağı öğrenildi.

Öte yandan, Erdemli ilçesinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağış etkili olmaya başladı. Gök gürültülü sağanak yağışın etkisini arttırarak sürdürdüğü ilçede yer yer su birikintileri de oluştu. Ayrıca Anamur ve Bozyazı ilçelerinde de sağanak yağışın aralıklarla etkisini sürdürdüğü bildirildi.

Mersin'de hava nasıl olacak?

#Mersin hava durumu
#meteoroloji
#hava nasıl olacak
1 yıl önce
default-profile-img