|

Öldürülen 3 teröristten çok sayıda mühimmat çıktı-Bingöl haber

Bingöl’ün Adaklı ilçesi kırsalında öldürülen 3 teröristten 3 adet kaleşnikof, 4 el bombası,çok sayıda roket ve silah mühimmatı ele geçirildi.

Yeni Şafak
16:57 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 17:14 - 19/05/2017 Cuma
IHA
Öldürülen 3 teröristten çok sayıda mühimmat çıktı
Öldürülen 3 teröristten çok sayıda mühimmat çıktı

Bingöl’ün Adaklı ilçesi kırsalında öldürülen 3 teröristten 3 adet kaleşnikof, 4 el bombası,çok sayıda roket ve silah mühimmatı ele geçirildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada," 2’nci Jandarma Komando Komutanlığı’na bağlı birlikler tarafından BTÖ mensuplarının faaliyetlerine karşı yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde Bingöl ili Adaklı ilçesi Kocakoru Mahallesi kırsalında 18 Mayıs 2017 günü icra edilen ’Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş-29’ operasyonu kapsamında BTÖ mensuplarıyla çıkan çatışmada 2’si kadın 3 örgüt mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmişti. Operasyon bölgesinde yapılan arazi arama tarama neticesinde de 3 Kaleşnikof, 4 el bombası, 2 anti personel roket mühimmatı,1 anti tank roket mühimmatı, 12 Şarjör, 222 adet silah mühimmatı, 70 metre kablo,4 Adet Ameliyat Makası,sıhhiye Çantası, neşter, tüp, örgüt elbisesi ile yaşamsal malzemeler ele geçirilmiştir"denildi.

Ele geçirilen malzemelerin, savcının talimatı doğrultusunda silah ve mühimmatlarla, delil niteliği taşıyabilecek malzemelerin muhafaza altına alındığı, diğerlerinin ise olay yerinde imha edildiği belirtildi.

Valilik açıklamasının devamında, "Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerine yer verdi.
Terör örgütüne yönelik operasyonlar

Güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda Bingöl'de 3 terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak ve Şanlıurfa'da 5 terör örgütü üyesi teslim olurken, Tunceli'de 2 terörist yakalandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) yapılan bilgilendirmede, dün meydana gelen "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 4 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesi, Suriye'nin Ayn el Arap (Kobani) bölgesinden kaçan bir terör örgütü PKK/PYD mensubu da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde düzenlenen operasyonda, 2 bölücü terör örgütü mensubu yakalandı.

Bingöl'ün Kiğı ilçesindeki operasyonda, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada, 3 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristlerle 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 514 fişek ve 4 el bombası ele geçirildi.

Bingöl'ün Adaklı ilçesinde yapılan arazi aramasında bulunan 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Erzurum'un Karayazı ilçesindeki arazi aramasında tespit edilen sığınakta, bir RPG-7 roketatar mühimmatı, 7,62 milimetrelik bin 428 fişek, bir şarj cihazı, 2 şarjör ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda malzeme bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, mağara içerisinde bir kalaşnikof piyade tüfeği, 56 doçka uçaksavar makineli tüfek fişeği, 23 büyük tüp, 180 litre mazot ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilirken, 2 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

#Bingöl
#Terör operasyonu
#Mühimmat
#silah
7 yıl önce