|

2016 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

2016 Kurban bayramı ne zaman başlıyor? Müslümanların şer'i olarak iki bayramı bulunmaktadır. Bunlardan ilki Temmuz ayında idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı (Fıtır Bayramı) ve idrak edeceğimiz Kurban Bayramıdır. Kur'an'da Kevser Suresi'nde hakkında söz edilen mübarek günü anlamı ve önemini haberimizde sizlere sunuyoruz. 2016 Kurban Bayramı ne zaman? sorusu şimdiden sorulmaya başlandı. Peki Kurban Bayrami tatili kaç gün?

Yeni Şafak
18:45 - 24/06/2016 Cuma
Güncelleme: 22:11 - 24/06/2016 Cuma
Diğer
2016 Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı tatili kaç gün? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Kurban, kurban bayramının ilk üç gününde kesilir.

Kurban kesim vakti

, Bayram namazı kılınan yerlerde, bayram namazı kılındıktan sonra, bayram namazı kılınmayan yerlerde ise sabah namazı vakti girdikten sonra başlar. Bayramın üçüncü günü güneş batıncaya kadar devam eder. Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüzleri kesilmesi uygundur. Bayramın birinci günü kesmek daha faziletlidir. Şafii mezhebine göre ise kurban bayramın dördüncü günü de kesilebilir.



2016 Ramazan bayramı ne zaman kaç gün tatil?


2016 Yılı ramazan bayramı 4 temmuz pazartesi günü arefe, 5-6-7 temmuz günü resmi tatil olarak gözükmektedir.7 temmuz perşembe günü tatil olduğu için normal şartlarda cuma günü tatil değildir. Ancak hükümet tarafından yapılan açıklamayla Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı.



2016 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?


Geçmişten günümüze, içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban bayramı, bu sene 12 Eylül 2016 Pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül Pazar

Kurban Bayramı Arefesi

ile birlikte yarım olmak üzere toplamda 4.5 gün tatil olacak.



KURBAN BAYRAMININ ÖNEMİ


Istılahta, yani bir İslam dini terimi olarak Kurban, Allah'a yaklaşmak ve Allah rızasına ermek niyetiyle kesilen, kurban edilen, hayvan demektir. Kur'an'da geçen İbrahim peygamber ve oğlu İsmail ile ilgili kıssadan yola çıkarak, kurban kavramı, çok daha genel bir adanmışlığı, Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın islam inancındaki yerini özetler.



“Onlara, Adem'in iki oğlunun haberini gerçek olarak anlat: Hani birer kurban takdim etmişlerdi de birisinden kabul edilmiş, diğerinden ise kabul edilmemişti. (Kurbanı kabul edilmeyen kardeş, kıskançlık yüzünden), 'And olsun seni öldüreceğim.' dedi. Diğeri de 'Allah ancak takva sahiplerinden kabul eder.' dedi…"

(Mâide 5/27)


Enes b. Mâlik (r.a.)'ten rivayet edildiğine göre: “Resulullah (s.a.v.) boynuzlu, alaca renkli iki koçu kendi eliyle keserek kurban etti. Besmele çekti, tekbir aldı ve keserken ayağını koçların sağ yanı üzerine koydu."

(Buhârî, Edâhî: 7; Müslim, Edahî: 3)


Biz, her ümmete -(Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah'ın adını ansınlar diye- kurban kesmeyi gerekli kıldık. İmdi, İlahınız, bir tek İlah'tır. Öyle ise, O'na teslim olun. (Ey Muhammed!) O ihlaslı ve mütevazı insanları müjdele!"

(Hac 22/34)



“Haccı ve umreyi Allah için tam yapın. Eğer (bunlardan) alıkonursanız kolayınıza gelen kurbanı gönderin. Kurban, yerine varıncaya kadar başlarınızı tıraş etmeyin. Sizden her kim hasta olursa yahut başından bir rahatsızlığı varsa, oruç veya sadaka veya kurban olmak üzere fidye gerekir. (Hac yolculuğu için) emin olduğunuz vakit kim hac günlerine kadar umre ile faydalanmak isterse, kolayına gelen bir kurban kesmek gerekir. Kurban kesmeyen kimse hac günlerinde üç, memleketine döndüğü zaman yedi olmak üzere oruç tutar ki, hepsi tam on gündür. Bu söylenenler, ailesi Mescid-i Haram civarında oturmayanlar içindir. Allah'tan korkun. Biliniz ki Allah'ın vereceği ceza ağırdır."

(Bakara 2/196)


KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?


12 Eylül Pazartesi, ikinci günü 13 Eylül Salı, üçüncü günü 14 Eylül Çarşamba ve son günü 15 Eylül Perşembe günleridir. 2016

Kurban Bayramı Tatili

nin Arifesi 12 Eylül 2016 Pazartesi günü tam gün resmi tatildir. 2015 Kurban Bayramı Tatilinin Birinci günü 13 Eylül 2016 Salı günü tam gün resmi tatildir. 2015

Kurban Bayramı

Tatilinin İkinci günü 14 Eylül 2016 Çarşamba günü tam gün resmi tatildir. 2015

Kurban

Bayramı Tatilinin Üçüncü günü 15 Eylül 2016 Perşembe günü tam gün resmi tatildir. En uzun tatillerden olan Kurban Bayramı'nda kimi vatandaşlar memleketlerine kimileri ise tatile gitmek için fırsat bulur.





Kevser Suresi


Bismillahirrahmânirrahîm.


إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ * فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ * إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ


Okunuşu

Bismillahirrahmânirrahîm.


1- İnnâ a'taynâkel kevser


2- Fesalli lirabbike venhar


3- İnne şânieke hüvel'ebter




Anlamı


Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.


1- Muhakkak Biz, sana Kevseri'i verdik.


2- Sen de Rabbin için namaz kıl ve kurban kes!


3- Doğrusu sana kin besleyendir soyu kesik olan!



Resmi Tatiller:


TATİL GÜNÜNÜN İSMİ SÜRE AY GÜN


#Kurban Bayramı
#Kurban Bayramı ne zaman
#Kurban Bayramı tatili
#2016 Kurban Bayramı ne zaman?
8 yıl önce