|

2018 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları büyük bir merakla araştırılıyor. 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen ve saat 10.15’te başlayan sınavın ardından gözler artık sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. ÖSYM ise resmi site üzerinden yaptığı açıklamayla 2018 KPSS Ortaöğretim sınavlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu.

Yeni Şafak
13:19 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 13:56 - 7/10/2018 Pazar
Diğer
KPSS ortaöğretim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.
KPSS ortaöğretim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu.

KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. Devlet dairelerinde çalışabilmek adına sınava giren adaylar KPSS’de ter döktü. 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen KPSS’nin sonuç tarihi de netleşti. Peki KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanıyor?
KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin akademik takvimine göre
8 Kasım Perşembe
günü erişime açılacak.
Sivas'ta KPSS heyecanı

Sivas'ta, kamu kurumlarında işe girmek isteyen ortaöğretim mezunu adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) heyecanı yaşadı. Adaylar, sınavda ter dökerken, aileleri ise dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti.

Kentte, 2018 yılı KPSS Ortaöğretim Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı'na girecek adaylar, erken saatlerde sınavın yapılacağı merkezlere geldi. Heyecanlı olduğu görülen adaylar, güvenlik taramasından geçirildikten sonra salonlara alındı. Saat 10.15'te başlayan sınava 10.00'dan sonra gelenler, alınmadı. Kapıların kapanmasının ardından geç kalan adaylar, girişte bekleyerek, sınav görevlilerine tepki gösterdi.


'2 SENEM BOŞA GİTTİ'

Sınava 2 yıldır hazırlandığını belirten Hamdi Dora, giriş belgesi ile beraber kimlik yerine sürücü belgesi getirdiği için sınava alınmadığını söyledi. Üniversite sınavına sürücü belgesi ile girdiği halde KPSS için salona alınmadığını kaydeden Dora, "Aynı şey ama burada kabul etmiyorlar. Sınava çok hazırlanmıştım. 2 senem boşa gitti” dedi.

Sınava girenlerin aileleri ise okul bahçelerinde Kur'an-ı Kerim okuyarak, sınavdaki yakınlarının başarısı için dua etti.


KPSS'ye son anda yetiştiler

Adana'da Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPPSS) Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı'nda kapıların saat 10.00'da kapatılması nedeniyle 1 aday, sınava giremedi. Bazı adaylar ise sınava koşarak son anda yetişebildi.

Sınavın başlama saatinden kapıların 15 dakika önce kapatılması uygulaması bu yılda uygulandı. Çukurova Üniversite Adana Meslek Yüksekokulu'nda ise KPSS yoğunluğu yaşandı. Kapılarda görevli polisler, adayların üzerlerini tek tek aradı. Kapıların saat 10.00'da kapanacağını öğrenen bazı adaylar koşarak sınava yetişti. Sınava geç kalan 1 aday, salona alınmadı. Üzerinde kimlik olmayan başka bir aday ise kapıdan gönderildi.

#KPSS
#KPSS sonuçları
#KPSS ortaöğretim sonuçları
6 yıl önce