|

6 Eylül Pazartesi günü hangi sınıflar okula başlayacak?

6 Eylül'de okullar açılıyor. Türkiye yüz yüze eğitim için hazırlıklarını tamamladı. Öğrenciler yüz yüze eğitim almak için heyecanlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı 6 Eylül'de yüz yüze eğitim ile okulların açılacağını duyurmuştu. Peki, 6 Eylül'de hangi sınıflar okula gitmeye başlayacak? Liseler, ortaokullar ve ilkokul öğrencileri 6 Eylül'de okula gidecek mi? İşte detaylar...

00:31 - 5/09/2021 Pazar
Güncelleme: 07:18 - 5/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
okul
okul

Milli Eğitim Bakanı Özer, "6 Eylül'de tüm kademelerde haftada 5 gün, yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece tam zamanlı yüz yüze eğitimi sürdürmek." değerlendirmesinde bulundu

Milli Eğitim Bakanı Özer, yaptığı açıklamada okulların açılış süreciyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Bakan Özer konuşmasından şu ifadeleri kullandı:

"Daha fazla okulları kapalı tutma lüksümüz bulunmamaktadır"

"Konuşmama başlamadan önce şunu net olarak ifade etmek isterim ki bizim için tek tek her bir çocuğumuzun sağlığından daha kıymetli hiçbir şey yoktur. Millî Eğitim Bakanı ve aynı zamanda üç öğrenci babası bir veli olarak biliyorum ki tüm velilerimiz çocuklarını okullara emanet ederken okulların güvenli olmasını isterler. Gelinen noktada koronavirüsün uzunca bir süre daha hayatımızdan çıkmayacağı açıkça görülmektedir. Dolayısıyla hepimiz, koronavirüsün risklerini göz önünde bulundurarak ve gerekli tedbirleri alarak hayatımızı idame ettirmek zorundayız. Daha önce de ifade ettiğim gibi, daha fazla okulları kapalı tutma lüksümüz bulunmamaktadır. Çocuklarımızın gelişimi, sağlığı ve geleceği için koronavirüsle birlikte yaşamayı öğrenmek ve yüz yüze eğitime devam etmek zorundayız.

"Haftada beş gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz"

İnşallah, 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitime başlıyoruz. Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek.

"TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek"

Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrencilerimiz için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecektir. Okullarda eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecektir. Okula giriş-çıkış saatleri, teneffüs zamanları ve özellikle gerek duyulması hâlinde ikili eğitime geçilmesine ilişkin süreç, okulun fiziki kapasitesine ve mevcuduna göre il ve okul yönetimleri tarafından birlikte düzenlenecektir.

"DYK’lar sadece 8 ve 12. sınıflarda verilecek"

"Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK’lar sadece 8 ve 12. sınıflarda verilecektir."

"Kantin, yemekhane ve pansiyonlar açılacak"

"Okulların açılmasıyla kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacaktır."

#6 eylülde okullar
#6 eylül
#6 eylülde hangi sınıflar okula gidecek
3 yıl önce