|

Ahmet Altan serbest! Mehmet Altan tutuklandı! Mehmet Altan kimdir?

Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturmalar devam ediyor. Ahmet Altan ve Mehmet Altan kardeşler “darbeye teşebbüs”, “örgüt propagandası yapmak” ile “örgüte yardım ve yataklık” suçlarından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mehmet Altan savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Peki Mehmet Altan kimdir? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:51 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:57 - 22/09/2016 Perşembe
Diğer

Ahmet Altan serbest! Mehmet Altan tutuklandı! Mehmet Altan kimdir? Mehmet Altan kimdir?Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü'nün(FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ahmet Altan ile kardeşi profesör doktor Mehmet Altan'ın emniyetteki işlemleri sona erdi. Gözaltına alındıktan 11 gün sonra dün öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Ahmet Altan ile Mehmet Altan, soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarıldı. Savcılık sorgusu tamamlanan şüpheliler Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler, “darbeye teşebbüs”, “örgüt propagandası yapmak” ile “örgüte yardım ve yataklık” suçlarından tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüpheliler hakkındaki kararı İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sorgu işleminin ardından verecek.



MEHMET ALTAN KİMDİR?


1953 yılında dünyaya gelen Mehmet Altan aslen Ankaralıdır. Türk gazeteci, yazar ve akademisyen olan Mehmet Altan Çetin Altan'ın oğlu ve Ahmet Altan'ın kardeşidir.



İlk, orta ve yüksek öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Altan Yüksek öğrenimi sırasında özel sektörde ve Türk Haberler Ajansı'nda görev yaptı.



1979 senesinde doktora yapmak için Fransa'ya gitti. Paris I. Pantheon Sorbonne Üniversitesi'nde, Türkiye-IMF ilişkilerini inceleyen çalışmasıyla 1980 yılında uzman, Türkiye'nin ABD ve SSCB ile ilişkilerini inceleyen teziyle de iktisat doktoru oldu.



İstanbul Üniversitesi İktisat Politikaları Ana Bilim Dalı profesörülüğü yapan Mehmet Altan FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve tutuklandı.



Mehmet Altan yazdığı kitaplar


2014 yılında Paralel Paranoya, Klas Kitaplar


2014 yılında Uzun adamın En Uzun Günü: 17 Aralık, Klas Kitaplar


2014 yılında Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda, Klas Kitaplar


2012 yılında Cami Kışla Parantezinde Türkiye, Hemen Kitap


2010 yılında Kent Dindarlığı, Timaş Yayınları


2008 yılında Milliyetçilik Ve Çeteler, Hemen Kitap


2008 yılında Hrant Dink Cinayeti, Profil Yayıncılık


2008 yılında İkinci Cumhuriyet'in Yol Hikayesi, HayyKitap


2001 yılında Darbelerin Ekonomisi, İyi Adam Yayınları, İstanbul


1992 yılında Matadorun Ölümü, Nisan Yayınları


1990 yılında Darbelerin Ekonomisi, AFA Yayınları


1989 yılında Marks'tan Sevgilerle, Güneş Yayınları


1986 yılında Süperler ve Türkiye, AFA Yayınları


1985 yılında Kanatlı Karınca, Nisan Yayınları




#Mehmet Altan
#Ahmet Altan
#FETÖ
8 yıl önce