|

Ankara'da bugün okullar tatil mi? 9 Ocak Ankara Valiliği son dakika!

Ankara'da bugün okullar tatil mi, tatil olacak mı? 9 Ocak Pazartesi günü Ankara'da okullar açık mı?soruları Ankara'da eğitim gören öğrenciler tarafından merak konusu oluyor. Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği açıklama Ankara Valisi Ercan Topaca Twitter hesabı üzerinden geldi. İşte 9 Ocak Ankara hava durumu...

Yeni Şafak
07:27 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 08:06 - 9/01/2017 Pazartesi
Diğer

Ankara'da bugün (9 Ocak Pazartesi) okullar tatil mi, tatil olacak mı? sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Yurdu bazı kesimlerin etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil ilan edildi. Peki bugün Ankara'da okullar tatil mi? İşte Ankara Valiliğinden yapılan açıklama şöyle.



Ankara Valisi Ercan Topaca Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama:


Sevgili öğrenciler, Meteorolojik verilere göre, Ankara'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler.









Ankara Valiliğinden evsizlere sıcak yuva


Sokakta yaşam mücadelesi veren, parklarda yatarken üzerindeki battaniyesi dahi çalınan, evi ve ailesi olmayan 54 yaşındaki Hüseyin Kapucu, Ankara Valiliği ekiplerince donmak üzereyken bulunarak Kimsesizler Evi'ne getirildi. Kapucu gibi birçok evsiz, Valiliğin sağladığı imkanlarla yaşama tutunuyor.



Ankara Valiliğinin, kimsesizleri, evsizleri çetin kış şartlarından korumak amacıyla hizmete aldığı Kimsesizler Evi'nde halen 81 kişi konaklıyor. Kayıp vatandaşlara da sahip çıkılan Kimsesizler Evi'ndeki 61 yaş üstü vatandaşlar huzur evlerine, engelliler ise rehabilitasyon merkezlerine yönlendiriliyor. Çalışabilecek durumdaki evsizler ise İŞKUR aracılığıyla iş sahibi yapılıyor.



Sokakta kalırken, ısınabilmek için sahip olduğu tek battaniyenin de çalınmasıyla soğuk, açlık ve susuzluğa karşı çaresiz kalan Hüseyin Kapucu'ya da Valiliğin yardım eli yetişti.



Kimsesizler Evi'nde sıcak bir oda ve iki öğün yemek imkanı bulan Kapucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış şartları ağırlaştıkça sokakta yaşam mücadelesinin de zorlaştığını söyledi.



Parklardayken, çetin hava şartlarında ateş yakarak hayatta kalmaya çalışan Kapucu, iki gün önce Kimsesizler Evi'ne getirilişini şöyle anlattı:



"Yakınlarda iki arkadaşımı kaybettim, yanımda öldüler soğuktan, parkta. Sıra bana gelmişti. Parkta yatıyordum baktım ki üzerimde beş parmak kar birikmiş. Ben de hemen hemen üçüncü olacaktım. Uykudan önce bir battaniyeye sarılmıştım, üstüme kar yağmış, memur abilerim geldi beni arabaya bindirip buraya getirdiler. Ölmedim, sıcak bir yuvamız oldu."



Önce sağlık taraması yapılıyor


Ankara Valisi Ercan Topaca da Ankara'da herhangi bir sebeple sokaklarda yaşamak durumunda kalan, gidecek bir yeri olmayan, yemek, temizlik, barınma sıkıntısı çeken kimsesizlerin temiz, sıcak, güvenli bir ortamda kışı geçirebilmeleri için, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış boyu Kimsesizler Evi'nin açık kalacağını kaydetti.



Topaca, "Valilik olarak, vatandaşlarımızın sıcak bir yuvaya, sıcak bir aşa ve güvenli bir ortama kavuşması amacıyla yaptığımız bu hizmetle kimsesiz insanların kimsesi olmayı amaçlıyoruz. Dileğimiz bu insanların yaşama tutunabilmelerine yardımcı olmak, onların yaşama güçlerini artırmaktır." ifadesini kullandı.



Vali Topaca, Ankara sokaklarında yapılan devriye ve ihbarlarla ulaşılan vatandaşlara sağlık taraması yapıldığını, temizlik, kıyafet, kişisel bakım ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.





#Ankara'da yarın okullar tatil mi?
#Ankara
#Ankara Valiliği
#Ankara Valisi Ercan Topaca
#Okullar tatil mi?
7 yıl önce