|

Asgari ücrete ek zam mı yapılacak? Bakan Bilgin'den son açıklama!

Asgari ücrete ek zam yapılıp yapılayacağı gündemde merak edilen konulardan biri oldu. AK Parti'nin MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği "Asgari ücrete ikinci kez zam yapılacak mı?" sorusuna da yanıt verdi. Asgari ücret zammı ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın ardından son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den de açıklama geldi. Peki, Asgari ücret yükselecek mi? Yeni bir zam yapılacak mı? İşte ayrıntılar...

18:58 - 21/03/2022 Pazartesi
Güncelleme: 19:10 - 21/03/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
asgari ücret zammı
asgari ücret zammı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işverene 6 puanlık prim desteğinin uzatılmayacağını, Üretim Sürecine Katılım adı verilen yeni bir destek programını devreye alacaklarını açıkladı. Bakan Bilgin ayrıca 3600 ek gösterge ile ilgili hangi aşamada olduklarını ve asgari ücrete yeni bir artış yapılıp yapılmayacağına yönelik soruyu cevaplandırdı.

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ KEZ ZAM YAPILACAK MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin,

"Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır." aşıklamasında bulundu.

"MİLLETİMİZİN MENFAATİ NE GEREKTİRİYORSA BUNU HER ZAMAN YAPARIZ"

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Cahit Özkan asgari ücrete ikinci zam gelmesi ihtimaliyle iligli bir soruya verdiği cevapla ikinci zamma kapaıları kapatmadı.

Cahit Özkan; "Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Biz parlamentoda her zaman milletimizim menfaati ne gerektiriyorsa bunu her zaman yaparız." açıklamasını yaptı.

ASGARİ ÜCRET ŞUANDA NE KADAR?

2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 lira olarak uygulanıyor.


#asgari ücret
#asgari ücrete zam
#asgari ücrete ikinci zam
#asgari ücrette ikinci zam
#asgari ücret artacak mı
#asgari ücret yükselecek mi
#2022 asgari ücret
2 yıl önce