|

Balıkesir'de yarın okullar tatil mi? (11 Ocak Çarşamba) Balıkesir hava durumu!

Balıkesir'de kar etkisini sürdürüyor. Balıkesir'de yarın okullar tatil mi, okullar tatil olacak mı? 11 Ocak Çarşamba günü için Balıkesir Valiliğinden tatil açıklaması var mı? sorularının yanıtı öğrenciler ve veliler tarafından merak konusu oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre 5 günlük Balıkesir hava durumu…

Yeni Şafak
14:13 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 18:47 - 10/01/2017 Salı
Diğer

Balıkesir'de yarın okullar tatil mi? 11 Ocak 2016 Çarşamba günü okullar tatil mi? Balıkesir Valisinden tatil açıklaması var mı? Önümüzdeki günlerde Balıkesir'de hava durumu nasıl olacak? sorularının yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık. Yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Balıkesir'de öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeni ile okullar öğleden sonra tatil edildi.





Balıkesir'de yarın okullar tatil mi?


Balıkesir'in bir çok ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.



Valiliğin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Bandırma, Sındırgı, Bigadiç, Kepsut, Marmara, Gönen, Savaştepe, Manyas, Balya, İvrindi, Susurluk ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler yarın tatil edildi.



Ayrıca Erdek ve Havran ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için de yarın eğitime ara verildi. Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.



Balıkesir'de kar etkili oluyor


Hafta sonu yaşanan kar yağışının üzerine bugün tekrar yoğun kar yağışı olması sonucu şehirdeki beyaz örtü seyrine doyulmayan güzel manzaralar ortaya çıkardı. Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Balıkesir'de hafta sonu yağan karın ardından bugün de yoğun şekilde bastıran tipi sonucu şehir bembeyaz bir örtü ile kaplandı. Öğle saatlerinde okulların tatil edilmesinin ardından öğrenciler okul çıkışı kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı. Öte yandan, Balıkesir'de hafta sonu yağan kar sonucu 550'den fazla köy ile ulaşım sağlanamıyordu. Büyükşehir ekiplerinin çalışması ile kapalı köy yolu sayısı 208'e inerken, bugün başlayan kar yağışı ile rakamın tekrar artması bekleniyor.



Balıkesir'de bu sabah başlayan kar yağışı şiddetini arttırarak devam ediyor. Kentte 208 kırsal mahalle yolunun kapalı olduğu açıklandı. Balıkesir Acil Afet Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) yapılan açıklamada, kar yağışının akşam saatlerine kadar süreceği, gece aralıklarla devam edeceği, çarşamba ve perşembe günlerinde karla karışık yağmura dönüşeceği belirtildi. Balıkesir'i Çanakkale, Bursa ve Manisa'ya bağlayan karayolları ile ilçeleri Balıkesir'e bağlayan karayollarında herhangi bir sorun yaşanmadığı duyuruldu. Sadece kayan ağır tonajlı araçlar nedeniyle, kısa süreli sıkıntılar görüldüğü belirtildi. Zincirsiz ve kar lastiği olmayan araçların, kentte yola çıkmasına izin verilmezken, Balya'da 10, Bandırma'da 35, Dursunbey'de 8, Erdek'te 21, Gönen'de 49, Manyas'ta 42, Marmara'da 6, Sındırgı'da 5, Susurluk'ta 32 olmak üzere toplam 208 kırsal mahalle yolu kapalı olduğu, yoğun kar yağışı nedeniyle sayının artabileceği belirtildi.



BALIKESİR VALİSİ 112 ve AFAD'TA İNCELEMELERDE BULUNDU


Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 112 Acil Çağrı Merkezi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde incelemelerde bulundu. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer Eroğlu'ndan bilgi alan Yazıcı, vatandaşlar tarafından yapılan acil başvuruların, görevli personel tarafından yapılan sevk ve koordinesini yerinde izledi. Daha sonra Balıkesir Acil Afet Durum Müdürlüğü'ne giden Yazıcı, Müdür Bayram Şahin'den karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kuruma ait binaları gezerek incelemelerde bulundu, personelle tanıştı. Kullanılan araç ve gereçleri inceledi. Acil Afet Durum Müdürü Bayram Şahin, Vali Yazıcı'ya brifing verdi. Her an afete hazır olduklarını aktardı. AFAD ekiplerinin çalışmalarını başarılı bulduğunu ifade eden Yazıcı, "AFAD acil durumlara müdahale, arama-kurtarma ve yardım faaliyetlerinde önde gelen kurumlarımızdan biri. Görevinizi çok önemsiyorum. Hassasiyetle çalıştığınıza inancım tam. Özverili çalışmalarından dolayı kurumumuzun idarecilerine ve personeline teşekkür ediyorum" dedi.


Balıkesir Valiliği'nde yapılan açıklamaya göre; Altıeylül ve Karesi ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar bugün öğleden sonra 1 günlüğüne tatil edildi.




#Balıkesir
#Balıkesir hava durumu
#Balıkesir'de yarın okullar tatil mi?
#Balıkesir Valiliği
7 yıl önce