|

Bayram Mesajları - 2016 Ramazan bayramı için anlamlı mesajlar

Bayram mesajlarını haberimizden görebilirsiniz. Ramazan bayramına özel, anlamlı, kısa ve resimli mesajları buradan sizlerle paylaşıyoruz. Milyonlarca vatandaşın bayramlaştığı bu anlamlı günde sizler de mesajlar ile yakınlarınıza hayırlı olmasını dileyebilirsiniz. Bunun için en güzel mesajları sizler için derledik. İşte 5 Temmuz 2016 Ramazan bayramı mesajları.

Yeni Şafak
10:31 - 5/07/2016 Salı
Güncelleme: 07:54 - 5/07/2016 Salı
Diğer
Bayram mesajları

ndan en güzel olanlarını buradan görebilirsiniz. Resimli, anlamlı, kısa, özel, yeni ve daha bir çok çeşitte bayram mesajını haberimizden bulabilirsiniz. 11 ayın sultanı Ramazanı geride bıraktık ve bugün bayramın 1. gününü kutluyoruz. Bu bayramda sizler de eşinize, arkadaşlarınıza, anne, baba ve akrabalarınıza bayram mesajlarını gönderebilir ve yakınlığınızı pekiştirebilirsiniz. Bunun için haberimizde derlediğimiz 2016 Ramazan bayramı mesajlarından beğendiklerinizi kullanabilirsiniz.



RAMAZAN BAYRAMININ ÖNEMİ


Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.



Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.



Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler



Ramazan Bayramı Mesajları 2016


Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran, mutlu, umutlu, bereketli bir bayram dileriz.



*Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız mübarek olsun!



*En kötü gününüz bu Ramazan Bayramı"ndaki gibi güzel olsun… Bayramınız kutlu olsun…



*Bizim hayatımızda nehirler vardır, köpüklerinde umutlarımızı yüzdürdüğümüz ve bizim ömrümüzde güzel insanlar vardır, görünmeyince ölesiye özlediğimiz Bayramınız Kutlu Olsun



*Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmetle ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan RAMAZAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN...



*Tüm yürekler sevinç dolsun, umutlar gerçek olsun,acılar unutulsun,dualarınız kabul ve bayramınız mübarek olsun.



*Bu değerli Ramazan Bayramında, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.



*Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Ramazan Bayramınız hayırlara vesile olsun.





Ülke olarak huzur, sağlık ve mutluluk dolu bayramlar yaşamak dileği ile tüm vatandaşlarımın Ramazan Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.



Savaşların bittiği ve barışın hakim olduğu bayramların yaşanması dileğiyle mübarek Ramazan Bayramı'nın başta İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını dilerim



Ramazan bayramının ülkemize, milletimize, İslam alemine ve tüm dünyaya huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini Yüce Allah'tan diliyorum



Sizin ve tüm İslam Alemi'nin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, Allah'tan birliğimizi, kardeşliğimizi daim kılmasını, daha nice bayramlara huzur, barış içinde ulaşmayı nasip etmesini diliyorum



Barış ve huzurun hakim olduğu, kan ve gözyaşından uzak bir bayram olması temennisiyle, tüm İslam Alemi'nin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum



Ramazan bayramının manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, tüm insanlığa kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.





Tüm milletimizin ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını kutlar, bayramın huzur, hoşgörü, sağlık ve esenliklere vesile olmasını dilerim



Bayramın ülkemize, milletimize, İslam dünyasına, insanlığa ve tüm gönüllere huzur, saadet, selamet getirmesini temenni ediyorum. Bayramınız mübarek olsun.



Müslüman coğrafyasında akan kan ve gözyaşının durmasını ve bütün din kardeşlerimizin bayram sevincini yaşayabilmelerini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Ramazan Bayramımız mübarek olsun.



Yüce Türk Milletinin ve İslam âleminin birlik, barış ve kardeşlik içinde bir bayram geçirmesini dilerim. Bayramların milli ve manevi değerlere sahip çıkılması için önemli günlerdir. 11 ayın sultanı Ramazan'ı büyük bir huşu ve mutluluk içerisinde geride bırakıyoruz. Şimdi ise milli ve manevi değerlerin zirveye ulaşmasına vesile olan Ramazan Bayramını kutlayacağız. Yüce Türk Milletinin ve İslam Âleminin Mübarek Ramazan ayını kutlarım sağlık, mutluluk, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah'tan dilerim.





Maneviyatımızın yoğunlaştığı, iftar ve sahur bereketinin milli birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma duygularının gönüllerimizde yer ettiği; semaya açılan dua elleri, kılınan teravih namazları, okunan Hatim-i Şerifler ile bereketli geçirdiğimiz Ramazan ayının sevinci olan Ramazan Bayramı' nızın hayırlara vesile olmasını dilerim



Dilerim bu mübarek günler tüm insanlığın güven ve huzur bulacağı bir geleceğin başlangıcı olur ve tüm dünyada silahlar susar, zulümler son bulur.



Ramazan Ayı'nın feyzi ile bir büyük bayrama daha kavuşmanın sevincini tüm vatandaşlarımızla birlikte paylaşıyor, tüm halkımız başta olmak üzere tüm inananların mübarek Ramazan Bayramlarını en içten duygularımla tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyorum.



Bir çocuğun düşlerine yağmak, bir ümidi bin ümide bölmektir bayram. Yalnızlıklardan kurtulmak, ümidin kandillerini yakmak, gönüllerde yeni saraylar inşa etmek ümidiyle Ramazan Bayramınızın kutlu olsun.



Her şeye kadir olan Yüce Allah, bizleri, doğru yoldan ve sevdiklerimizden ayırmasın! Hayırlı ve bereketli Ramazan Bayramları dileğiyle.



Zeytinburnu'nda bayramlaşma geleneği devam etti


Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Seyitnizam Camii'nde bayram namazı sonrası vatandaşlarla bayramlaştı.


Zeytinburnu'nda her bayram gelenek haline gelen bayramlaşma, bu bayram Seyitnizam Camisinde gerçekleşti. Bayram namazını Seyitnizam Camisinde kılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, cami çıkışında vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Başkan Aydın, özellikle yaşlı vatandaşlar ve çocuklarla yakından ilgilenirken, çocuklara bayram harçlığı vermeyi ihmal etmedi. Bayram namazı çıkışında vatandaşlara, içecek, kuru pasta ve bayram şekeri ikram edildi.


Bayramlaşma sonrası Ramazan ayı ve sonrasında gelen Ramazan Bayramı hakkında konuşan Murat Aydın, ramazan ayının Zeytinburnu'nda dolu dolu geçtiğini ifade etti. Bayramla ilgili temennilerini de dile getiren Aydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:



“Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutladığını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Seyit Nizam Camii'ndeyiz. Hemşehrilerimizle önce bayram namazını eda ettik. Ardında da bayramlaşmamızı gerçekleştirdik. Ramazan boyunca Zeytinburnu'muzda her akşam farklı bir mekanda hemşehrilerimizle birlikte olduk. İftar sofralarında beraber olduk. Teravih namazlarında beraber olduk. İftar ve teravih namazı arası ev ziyaretlerimiz oldu. Mekan ziyaretlerimiz oldu. Hemşehrilerimizle birlikte olduk. Yani ramazanda Zeytinburnu'nda yaşayan hemşehrilerimizle göz göze diz dize olmanın gayreti içinde olduk. Güzel bir ramazan geçti. Bayramlaşmayı da Seyit Nizam Camii ve Külliyesinde gerçekleştirdik. Hayırlı bayramlar diliyorum. Barışın, kardeşliğin ve huzur ortamının güçlenerek devam ettiği yarınlar temenni ediyorum.”



Bayram mesajları

nı haberimizden görebilirsiniz. Ramazan bayramına özel, anlamlı, kısa ve resimli mesajları buradan sizlerle paylaşıyoruz. Milyonlarca vatandaşın bayramlaştığı bu anlamlı günde sizler de mesajlar ile yakınlarınıza hayırlı olmasını dileyebilirsiniz. Bunun için en güzel mesajları sizler için derledik. İşte 5 Temmuz 2016 Ramazan bayramı mesajları.


#Bayram mesajları
#Resimli bayram mesajları
#kısa bayram mesajları
#anlamlı bayram mesajları
#özlü bayram mesajları
#Ramazan bayramı mesajları 2016
8 yıl önce